BRAVO DELFINI: Premijer Vučić i ministar Udovičić čestitali zlatnim srpskim vaterpolistima
Foto: Fonet

Tako se bori za svoju zemlju

BRAVO DELFINI: Premijer Vučić i ministar Udovičić čestitali zlatnim srpskim vaterpolistima

Ostali sportovi -
"Vi ste naš ponos, vi ste snaga Srbije", stoji u čestitki Aleksandra Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskim vaterpolistima osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

"Vi ste naš ponos, vi ste snaga Srbije, hvala vam za sve u ime naše zemlje i u ime našeg naroda. Alal vera, momci!", navodi se u čestitki premijera, saopštila je Vlada Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbija osvojila je titulu prvaka sveta na šampionatu u Kazanju, pošto je večeras u finalu savladala Hrvatsku sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0).

"Delfinima" je čestitao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je prisustvovao finalu.

"Svaka čast šampioni! Čestitam sjajnim igračima koji su ostavili srce u bazenu i pokazali kako se bori za svoju zemlju, stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije na osvojenom zlatu. Naš vaterpolo je ponovo zahvaljujući vama na svetskom tronu gde mu je i mesto. Ne mogu da ne budem ličan, za mene je ovo jedna od najtežih, ali i najlepših večeri u životu od kada sam postao ministar", navodi se u čestitki minista Udovičića.

Udovičić je poručio da veruje da će Srbija nastaviti sa uspesima i doneti zlato sa Olimpijskih igara u Riju.

"Vratili ste nas na krov sveta i ponovili Rim 2009, znam da večeras, kao ni ja tada, niste svesni koliko je to veliko za našu zemlju i koliko ste celu naciju učinili večeras ponosnom. Hvala vam na tome. Verujem da ste baš vi zlatna generacija našeg vaterpola koja će nam doneti i olimpijsko zlato", zaključio je Udovičić, koji je tokom igračke vaterpolo karijere i sam osvojio pregršt medalja.

Čestitku vaterpolistima uputila je i predsednica parlamenta Maja Gojović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

"U ime Skupštine grada Beograda i svoje lično ime čestitatam vam još jednu svetsku titulu. Kvalitet koji ste večeras demonstrirali protiv selekcije Hrvatske pokazao je još jednom da je srpski vaterpolo neprikosnoven na planeti", istakao je Nikodijević i pozvao Beograđane da sutra od 20 sati dođu ispred Doma narodne skupštine Republike Srbije i da zajedno dočekamo zlatne vaterpoliste.

I Demokratska stranka uputila je čestitku vaterpolo reprezentaciji Srbije.

"Neverovatna igra, nesalomivi duh i talenat koji su pokazivali tokom celog takmičenja su inspiracija za građane Srbije", navodi se u saopštenju DS.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić čestitao je Delfinima.

"I u svoje lično i u ime Pokrajinske vlade, od srca i sa divljenjem,još jednom čestitam uspeh koji je zaslužena kruna nakon niza godina provedenih u samopregornom i velikom, posvećenom trudu. Uzor ste nam i ponos, Delfini", naveo je Pajtić u čestitki, a saopštio Biro vojvođanske vlade za odnose s javnošću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track