DAVOR ŠTEFANEK ZA KURIR: Idem po medalju u Brazil
Foto: Fonet

Intervju, rvač o OI u Riju

DAVOR ŠTEFANEK ZA KURIR: Idem po medalju u Brazil

Ostali sportovi -
Posle bronze na SP naš šampion najavljuje nastavak sjajne serije osvajanja odličja i na Olimpijskim igrama

Rvač Davor Štefanek, koji je od pre desetak dana treći na svetu u svojoj kategoriji, već je arhivirao dešavanja sa Svetskog prvenstva u Las Vegasu i polako počinje da razrađuje plan rada kako bi bio u punoj formi kad budu počele Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.- Iako sam prošle godine bio prvak sveta, zadovoljan sam i trećim mestom jer sam uzeo normu za Olimpijske igre. Rekao sam i ranije da je ovo prvenstvo bilo samo usputna stanica ka Riju. Nema vremena za slavlje, već u decembru bi trebalo da počnu pripreme, ali one traju i sad jer ne smem da se opustim. Moram da održavam formu, pa da od januara do avgusta radimo najozbiljnije - kaže Štefanek.Pre OI pred tobom je još jedno veliko takmičenje.- Sledeće godine na programu je Evropsko prvenstvo, ali ću se ovih dana dogovoriti s trenerima da li da učestvujem ili ne. Ove godine sam radio samo jedan turnir pre Svetskog prvenstva i ispostavilo se da je to dobro pošto sam uzeo medalju.Vidiš li sebe sa medaljom oko vrata i u Brazilu?- Mislim da mogu do odličja u Riju. Od 32 osvajača medalja sa prethodnog SP, na ovom je samo nas šest ponovo uzelo medalje, a u mojoj kategoriji sam bio jedini koji je ponovo stigao do postolja. Ušao sam u vrh svetskog rvanja i verujem da ću to potvrditi i na Olimpijskim igrama.Može li još neko od rvača do norme?- Mnogo je teško. Šanse imaju Viktor Nemeš, Kristijan Fris i Dejan Fanković i voleo bih da mi se pridruže. Želim da uspeju i zbog njih i zbog sebe, jer je baš teško biti sam na tako velikom takmičenju. Znam to iz iskustva.Stiče se utisak da ste vi sportisti jedna velika porodica.- Pre svega, poštujemo jedni druge. Najviše se družimo na velikim takmičenjima, kao što su Olimpijske igre ili Mediteranske igre, a aktivni smo i na društvenim mrežama. Popričamo, razmenimo iskustva. Stizale su mi čestitke od svih kolega posle bronze, baš kao što stižu i njima od mene.Gojko Filipović

Navijanje bez nerviranjaHOĆU OPET DA VIDIM KOŠARKAŠE NA BALKONUDavor intenzivno prati dešavanja na Evropskom prvenstvu u košarci i očekuje titulu od Srbije.- Naravno da pratim košarku. Momci pokazuju da su u samom vrhu i baš mi je drago zbog toga. Bio sam prošle godine s njima na balkonu i voleo bih da ih opet vidim na tom mestu, to zaslužuju.Kako izgleda kad Davor Štefanek navija? Ima li nerviranja?- Umem da se iznerviram, ali to ne pokazujem. Mada, ako pričamo o košarkašima na Evropskom prvenstvu, mislim da se niko ne nervira. Jednostavno nema razloga jer momci tako dobro igraju. Spremni su i potvrđuju da su najbolji.

Odličan sistem OKSTRUDIMO SE DA OPRAVDAMO ULAGANJAU poslednje vreme svedoci smo toga da naši sportisti briljiraju na svim frontovima. Možeš li da objasniš otkud takva serija sjajnih rezultata?- Mnogo nam pomaže odlična saradnja sa Ministarstvom za sport i omladinu i Olimpijskim komitetom Srbije. Ja sam stipendista OKS, dobijam lepu pomoć i nadam se da je maksimalno opravdavam. Tri medalje s poslednja tri najveća takmičenja govore da je tako. Odličan je to sistem i mislim da se i kroz rezultate vidi da sportisti daju sve od sebe i da cene ulaganja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track