DUŠKO KORAĆ ZA KURIR: Isinbajeva je žrtva rata SAD i Rusije
Foto: Profimedia, Dragana Udovičić

Stao u zaštitu ruskih atletičara

DUŠKO KORAĆ ZA KURIR: Isinbajeva je žrtva rata SAD i Rusije

Ostali sportovi -
Poznati sportski komentator smatra da pričom o sistematskom dopingovanju ruskih atletičara Amerikanci žele da ih kompromituju

Afera s navodnim dopingovanjem svih ruskih atletičara i ideja da im se zabrani učešće na Olimpijskim igrama u Riju zapravo je sredstvo borbe u novom hladnom ratu između Amerike i Rusije, koji za cilj ima kompromitovanje celog ruskog sporta, kaže za Kurir poznati sportski komentator Duško Korać.Čovek koji je sinonim za atletiku u Srbiji i koji nikad nije krio da gaji posebne emocije prema sportistima iz Rusije, pogotovo prema čuvenoj skakačici s motkom Jeleni Isinbajevoj, tvrdi da iza svega stoji američki lobi.Gde su dokazi?- Jelena je veliki sportista, ostvarila je velike rezultate, ali ukoliko je koristila ta sredstva, naravno da treba da bude kažnjena. I to ne samo ona nego svako. Ma da mi je rođeno dete, mora da bude kažnjeno. Prvi sam koji se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava, ali čekajte da vidimo da li je kriva - kaže Duško Korać.On naglašava da je ovde u pitanju orkestrirani napad na Rusiju, a u zaveru su uključeni i proamerički mediji širom sveta.- Ovo je novi hladni rat. Ne radi se o tome da li je neko dopingovan, nego se optužuje cela država da je znala i podržavala doping. Pa ne možete da uhapsite ceo razred ako je jedan učenik nešto ukrao. Ne mogu da kazne sve atletičare samo zato što je njih nekoliko koristilo doping, i to pod izgovorom da je to rađeno sistemski - kaže poznati komentator i dodaje:Samo Amerikanci čisti- Dobro uigrani mediji, koje predvodi CNN, nastavljaju letos započetu aferu sa dopingom. Tada su pominjane egzotične zemlje i poneki sportista velikih sportskih sila. Sada je u fokusu samo Rusija. Kako će se sve ovo završiti sam bog otac zna. Jedno je sigurno - da posle afera u biciklizmu, fudbalu i atletici sport gubi oreol koji je imao i da će samo rekreacija i amaterski sport ostati čisti i vredni bavljenja i priznanja - kaže Duško Korać na kraju razgovora za naš list.

Sledeći korakODUZEĆE IM MUNDIJAL 2018. GODINEPrema rečima Duška Koraća, napad na Rusiju će biti nastavljen tako što će pokušati da im se oduzme organizacija Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.- Kampanja je orkestrirana i nimalo naivna. Kao kolateralna šteta zbog korupcije padaju glave Blatera i Platinija, a pitanje je dana kad će biti napadnut SP u Rusiji 2018. godine - kaže Korać.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track