KAUBOJI NAPRAVILI ČUDO: Hrvatski rukometaši pobedili Poljsku sa čak 14 razlike i otišli u polufinale
Foto: Pol2016.ehf-euro.com

Domaćini EP u šoku

KAUBOJI NAPRAVILI ČUDO: Hrvatski rukometaši pobedili Poljsku sa čak 14 razlike i otišli u polufinale

Ostali sportovi -
Rukometna reprezentacija Hrvatske načinila je podvig savladavši Poljsku 37:23 u poslednjem kolu Grupe 2 druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu i plasiravši se u polufinale.

Hrvatima je za prolaz dalje bio potreban trijumf od najmanje 11 golova razlike. Domaćoj Poljskoj je odgovarao čak i poraz do pet golova razlike, a pobeda "kauboja" od pet do deset golova razlike lansirao bi aktuelne šampione Francuze među četiri najbolje reprezentacije "starog kontinenta".

I onda su Hrvati načinili čudo. Od starta meča sa Poljskom su vodili i prednost konstantno uvećavali do maksimalnih "plus 17" u 45. minutu - 30:13. Nisu imali problema da sačuvaju ubedljivo vođstvo, pa su na kraju ispunili nemoguću misiju - 37:23.

Prethodno, Norveška je iznenadila Francusku 29:24 i kao prvoplasirana u grupi je otišla u polufinale u kome će se sastati sa Nemačkom. "Panceri" su do drugog mesta u Grupi 1 stigli pobedom nad Danskom 25:23. Ipak, u poslednjoj utakmici Španija je savlada Rusiju 25:23 i izbila na prvo mesto, pa će se za finale boriti sa Hrvatskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track