MARATONSKI SPOR: Dogovor SOS kanala i Ratela van suda

Televizija najavila krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg direktora Ratela

MARATONSKI SPOR: Dogovor SOS kanala i Ratela van suda

Ostali sportovi -
Dugogodišnji sudski spor koji SOS kanal vodi sa Ratelom i REM-om biće rešen vansudskim poravnjanjem.

Novo rukovodstvo Ratela ponudilo je SOS kanalu da se spor reši dogovorom, a SOS kanal je prihvatio da se iznos koji je Privredni sud u Beogadu presudio umanji nekoliko puta, čime bi se ovaj maratonski spor priveo kraju, a značajan deo novca koji bi Ratel platio SOS kanalu otišao u budžet Republike Srbije.

Na zajedničkom sastanku koji je u petak 25. decembra održan u porostorijama Ratela, na kojem su bili predstavnici RATEL-a, REM-a i SOS kanala dogovoreno je da se predlog o poravnjanju uputi Vladi Srbije na saglasnost.

Podsećamo da je na javnom konkursu 2006. godine REM, na osnovu plana RATEL-a, SOS kanalu dodelio neispravnu frekvenciju koja je prouzrokovala ogromnu materijalu štetu SOS kanalu i ovu televiziju dovela na ivicu opstanka.

Iako je postojala mogućnost da se problem reši, jer je Ratel imao slobodne frekvencije, tadašnje rukovodstvo odbilo je zahtev SOS kanala i nepotrebno ušlo u sudski spor.

REM je u dva navrata predlagao dogovor, a minisatr telekomunikacija Rasim Ljajić je još 2013. godine posredovao i predlagao poravnjanje, ali je tadašnji direktor Milan Jankovic bio protiv, a da o tome nije konsultovao UO.

Novo rukovostvo Ratela, na čijem čelu je dr Vladica Tintor, a koji su preuzeli rukovodeće funkacije u Ratelu žele da se oslobode hipoteke i lošeg imidža koji godinama prati Ratel.

SOS kanal će podneti krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg direktora Ratela jer je sve odluke u vezi dodeljivanja kanala, oduzimanja dozvole i sudskog spora sa SOS kanalom donosio bez sazgasnosti i ovlašćenja Upravnog odbora, koje su prouzrokovale ogronmu materijalu štetu SOS kanalu, Ratelu i budžetu Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track