SRBIJI PET MEDALJA NA EYOF: Dominacija mladih sportista!

Sjajno: Igre u Gruziji završavaju se sutra, naša delegacija vrlo uspešna

SRBIJI PET MEDALJA NA EYOF: Dominacija mladih sportista!

Ostali sportovi -
Naši sportisti ostvaruju odlične rezultate na Evropskom festivalu mladih u Tbilisiju, a zasad sa po dva odličja prednjače atletičari Tamara Mićević i Elzan Bibić

Evropski festival mladih u Tbilisiju (Gruzija) privodi se kraju, a dan pre završetka takmičenja u devet sportova srpski tim može da se pohvali odličnim ostvarenjima.

Stigle slavljeničke torte... Tamara Mićević, Nadežda Petrović i Elzan Bibić
Stigle slavljeničke torte... Tamara Mićević, Nadežda Petrović i Elzan Bibić

Jedno zlatno, tri srebrna i bronzano odličje svrstavaju Srbiju na 12. mesto u konkurenciji pedeset država sa Starog kontinenta. Dominaciju je naš mladi tim ostvario na srednjim prugama u atletici, odnosno u trkama na 1.500 i 3.000 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Radosti nema kraja... Naš tim umeo je da proslavi Elzanovo zlato
Radosti nema kraja... Naš tim umeo je da proslavi Elzanovo zlato

Prva medalja za Srbiju u Tbilisiju bila je zlatna! Naš atletičar Elzan Bibić pokorio je vršnjake iz Evrope na 3.000 metara, a trku je završio u vremenu od 8:50,07.

Pobeda za Srbiju... Elzan Bibić
Pobeda za Srbiju... Elzan Bibić

- Konkurencija je bila jaka, ali pobedu mi je doneo veliki trud i napor koji sam uložio u trening. Sa trenerom sam se dogovorio o taktici da u finišu pojačam jer sam generalno bolji u poslednjih 500 metara - rekao je Bibić, koji je samo dan kasnije na dvostruko kraćoj deonici dotrčao do srebrne medalje:- Verovao sam u sebe i da mogu do medalje. Osećam da sam mogao i bolje, ali bio sam malo umoran, pošto mi je ovo bila treća trka za tri dana. S obzirom na to da je stigla medalja, sada srebrna, a prethodno zlatna, naravno da sam zadovoljan - zaključio je naš atletičar.

Sijaju od sreće... Tamara i Nadežda
Sijaju od sreće... Tamara i Nadežda

Dva srebra Srbiji je donela mlada atletičarka Tamara Mićević, koja je priznala da se nije nadala takvom raspletu.- Istrčala sam dve dobre trke. Dosta sam trenirala i spremala se za EYOF, tako da sam baš zadovoljna što su se trud i rad isplatili. Nisam mogla ni da sanjam da će se ovako nešto desiti. Presrećna sam zbog medalja u jakoj konkurenciji - rekla je Tamara.Bronzu je osvojila džudistkinja Nadežda Petrović.- Mnogo sam srećna, ali sam ipak i malo nezadovoljna zbog izgubljenog meča. U svakom slučaju, bolje bronzana medalja nego peto mesto, tako da se na kraju ipak radujem - zaključila je Nađa.

Još samo malo odbojkašice srbije idu ka medalji NA PUTU DO VELIKOG FINALA OSTALE SU SAMO ITALIJANKEOdbojkašice Srbije igraće danas polufinalni meč sa Italijom. Nakon tri ubedljive pobede u prvom delu takmičenja, Srpkinje su obezbedile borbe za medalju, a trener Jovo Caković očekuje veliku borbu i kvalitetnu odbojku.- Čestitam mojim devojkama na prvom mestu u grupi. Odgledao sam utakmicu reprezentacija Rusije i Italije. Sve pohvale za igru Italijanki. Igraju taktički dobro i disciplinovano. Smatram da će taj meč između nas i Italije biti zanimljiv i stvarno veoma dobro i neizvesno polufinale. Gajimo sličan model igre, ali nadam se i verujem u dobar rezultat - rekao je Caković, dok je naša reprezentativka Anja Ašonja dodala:- Srećna sam i zadovoljna. Očekuje nas utakmica s Italijankama. One su dobra ekipa. Biće sigurno gusta utakmica, ali nadamo se pobedi i ulasku u finale.

Žurka i torte za osvajače medaljaSPORTISTI BACALI EL BIBANajuspešniji srpski sportista na EYOF Elzan Bibić, koga zovu El Bibo, njegova koleginica po sportu Tamara Mićević i džudistkinja Nadežda Petrović bili su glavne zvezde našeg tima. Na ime pet osvojenih medalja dobili su torte koje su konzumirane cela dva dana, a u njihovu čast priređena je i specijalna proslava koja se pretvorila u pravu žurku. Opušteno i veselo, onako kako samo mladi to umeju, naši sportisti su uživali u dobroj zabavi.- Mi smo krenuli, vi nastavite - poručio je El Bibo, dok su ga kolege držale na rukama i bacale uvis, kao pravog šampiona. Što već jeste, a ne sumnjamo da će biti i u budućnost.

Sjajna organizacijaDESETKA ZA DOMAĆINEUčesnici Evropskog festivala mladih u Tbilisiju slažu se u oceni da je sve organizovano na veoma visokom nivou. Domaćini su se maksimalno potrudili, a na svakom koraku primetno je i da su ulaganja bila velika. Smeštaj je bolji nego što je bio na prethodnim EYOF, a sagrađeni su novi objekti za odbojku, gimnastiku, plivanje, tenis, rukomet, atletiku, kao i za olimpijsko selo. U fan-zoni svakodnevno se održavaju koncerti, a više od 2.000 volontera non-stop je na usluzi svim učesnicima takmičenja i službenim gostima Tbilisija.

BiciklizamVELJKU STOJNIĆU IZMAKLA BRONZAMladi srpski biciklista Veljko Stojnić zauzeo je četvrto mesto u trci na hronometar na EYOF. Stojniću je medalja „pobegla“ za 34 stotinke, ali je njegovo ostvarenje bilo vrhunsko.- Ovo što je Veljko uradio jedan je od najvećih uspeha našeg biciklizma u kadetskoj kategoriji, a centimetri su ga delili od medalje - rekao je selektor Marko Sudarić.

Dodatni motivSPORTISTI PRATE NAŠE MEDIJENa zanimljivu ideju došli su naši mladi sportisti u Tbilisiju, pa im nije bilo teško i da je realizuju. Naime, svakodnevno se prate izveštaji srpskih medija o rezultatima koje sportisti postižu na EYOF, pa se pronađeni tekstovi štampaju i kače na pano određen isključivo za srpske medije. Pod radnim naslovom „Šta pišu o nama...“ naša deca kače objavljene tekstove i, nije isključeno, pronalaze dodatni motiv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track