LOŠ DAN ZA SRPSKE TENISERKE U RIJU: Janković i Krunić lako izgubile od Britanki na OI
Foto: Dado Đilas

Uzele 3 gema

LOŠ DAN ZA SRPSKE TENISERKE U RIJU: Janković i Krunić lako izgubile od Britanki na OI

Rio 2016 -

Ženski teniski dubl Srbije Jelena Janković - Aleksandra Krunić završio je učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u prvom kolu.

Janković i Krunić su u noći između subote i nedelje poražene od Britanki Heder Votson i Džoane Konte u dva seta, 6:2, 6:1.

Srbija nije imala dobar prvi dan na turniru u konkurenciji teniserki. Ana Ivanović eliminisana je u prvom kolu, baš kao i Aleksandra Krunić, koja je neočekivano nastupila i u singlu.

Zato je srpski muški dubl Đoković - Zimonjić deklasirao Hrvate Čiliča i Draganju 6:2, 6:2.

Jelena Janković u nedelju uveče igra singl meč prvog kola protiv Špankinje Garbinje Mugurusa.

"Krivo mi je, naravno, što nismo pružile bolju partiju. Mislim da rezultat nije bio baš realan. Mnogo lako deluje, iako ne mogu da kažem da smo igrale toliko loše. Bilo je par sudijskih odluka koje su nam zasmetale. Ne mogu da kažem da su bile pogrešne, sve je bilo po pravilima, ali, nažalost, došle su u jako loše vreme - na đus, na servis, to je bila naša brejk lopta, ali... Niko nam nije kriv što smo izgubile", rekla je Krunićeva.

Aleksandra Krunić je neočekivano zaigrala i u singlu, umesto povređene Lesje Curenko, ali je izgubila od Kristine Mladenović u dva seta, 6:1, 6:4.

"Što se tiče singla, singl je bio smešan. Ustala sam u 10 ujutru, a vratili smo se dva ujutru sa ceremonije otvaranja. Do 10.15 sam morala da se upišem u alternativu, u 11.00 parkirala bus, tako da je taj singl bio haos", kratko je rekla reprezentativka Srbije.

Jelena Janković rekla je da ona i Aleksandra Krunić nisu imale kontinuitet i da nijedna od njih nije mogla da pređe preko sudijske odluke iz prvog seta.

"Bila je loša odluka sudije. To je bio naš poen, zasluženi, ali sudija je dao lošu odluku, tako da smo taj poen bili oštećeni. Imale bismo brejk loptu da brejknemo i da nastavimo dalje, ali u svakom slučaju mislim su naše protivnice bila dosta solidne, dobro servirale i reternirale", rekla je Jankovićeva.

"Ja bih u nekoliko navrata odigrala dobro, ali nismo uspele da uklopimo periode dobre igre i dobijemo meč zajedničikim snagama. Malo smo se nervirale zbog tih loših odluka. Pa još pre meča što smo menjale haljine, pa problem sa logom na torbi", kazala je Jankovićeva.

Jedan novinar je rekao da protivnik prizna sudiji da je pogrešio kod pogrešne odluke.

"Normalno je da prizna ako je protivnica korektne i fer, jer ona nije imala nikakvu šansu da vrati onu loptu. One su uticale na sudiju da im dosudi onaj poen, a to je bila baš jako loša odluka sudija koja je promenila čitav tog meča. Aleks i ja smo lepo krenule, bile smo u naletu, imale smo sve pod kontrolom i od tad smo nekako pale. Nervirale smo se, imale smo dosta gemova gde smo vodile, pa gubile. Nismo imale kontinuitet, nismo zajedničkim snagama mogle da nastavimo dalje", rekla je Jankovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track