ŠOK ZA SRBIJU: Bjelica ne igra u Riju!
Foto: Saša Pavlić

Očekivali smo drugačiji ishod

ŠOK ZA SRBIJU: Bjelica ne igra u Riju!

Rio 2016 -

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama zbog povrede!

To je prvo potvrdio njegov menadžer Aleksandar Rašković, a zatim i Bjelica i Košarkaški savez Srbije.

Nemanja Bjelica je u subotu boravio na Kopaoniku, obavio je razgovor sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i poželeo sreću saigračima u nastavku priprema.

"Veoma sam vezan za reprezentaciju i mnogo mi je žao što neću biti u timu na Olimpijskim igrama u Riju. Sedam godina sam svako leto provodio sa nacionalnim timom i teško je prihvatiti da neću moći da pomognem ekipi na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre. Razgovarao sam sa selektorom Đorđevićem i složili smo se da ovako veliko takmičenje zahteva fizički potpuno spremne igrače, što ja u ovom trenutku nisam. Moram da zalečim povredu zbog koje mi se neće ostvariti velika želja da nastupim na Olimpijadi, ali se nadam da ću ostvariti san na sledećim Olimpijskim igrama. Svim srcem ću biti uz saigrače u Riju i verujem da tamo mogu da naprave dobar rezultat", izjavio je Bjelica.

Bjelica je zbog povrede bio van treninga sa timom od početka priprema za Prdedolimpijski turnir u Beogradu. Sve vreme je bio sa ekipom, sedeo kraj klupe, ali nije igrao. Selektor Đorđević je bio pun optimizma, po plasmanu u Rio govorio je da Bjelica trenira jako, da će se po povratku iz Minesote gde je obavio lekarske preglede, na Kopaoniku priključiti timu.

Đorđević je to ponovio i prilikom polaska tima na bazične pripreme, kada je kazao da će Bjelica na Kopaonik stići zajedno sa Miroslavom Raduljicom, koji je dobio dan više odmora, kako bi otišao u Milano i završio potpisivanje ugovora sa Armanijem.

Sad je sve to palo u vodu.

Bjelica je standardni član reprezentacije Srbije od 2009. godine, od kada je nastupao na četiri evropska i dva svetska prvenstva. Sa državnim timom osvojio je srebrnu medalju na EP u Poljskoj 2009, kao i na Svetskom šampionatu 2014. godine. Za seniorski državni tim nastupao je 124 puta i postigao 928 poena.

Đorđević sada računa na sledeće igrače: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Marko Simonović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Miroslav Raduljica.

Srbija će se na Igrama u Riju takmičiti u Grupi A u kojoj su još SAD, Francuska, Kina, Australija i Venecuela. Na startu Srbija igra sa Venecuelom.

U Grupi B su Argentina, Španija, Hrvatska, Litvanija, Brazil i Nigerija. Po četiri najbolja tima plasiraće se u nokaut fazu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track