Delfini nadigrali i Špance

(KURIR TV) Srpski vaterpolisti: Napokon smo odigrali dobru utakmicu

Rio 2016 -

Srpski vaterpolisti složni su u oceni da su u utakmici protiv Španije odigrali najbolji meč na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali i da to nije njihov maksimum.

"Prvi put na Igarama da smo konce držali u našim rukama od početka do kraja i to je rezultiralo rutinskom pobedom. Utakmica je bila veoma, veoma teška, ali najbitnije je da smo u polufinalu. Ceo meč smo igrali s velikom željom i borbenošću", rekao je kapiten vaterpolista Živko Gocić.Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara, pošto su danas u četvrtfinalu pobedili Španiju sa 10:7.

"Drago mi je što smo izdržali sve njihove napade, pogotovo kada su se vratili u trećoj četvrtini s dva brza gola. Na kraju smo meč rutinski priveli kraju", dodao je Gocić.Za finale će se boriti sa Italijom, koja je bila bolja od Grčke 9:5."Biće teško. Mi moramo da se spremimo za taj meč. Daćemo naš maksimum i nadam se prolazu dalje", rekao je Gocić.Njegov saigrač Sava Ranđelović rekao je da nema vremena za prolsavu pobede i da mora da se spremi za polufinale."Drago mi je što smo od početka do kraja odigrali meč na istom nivou. Drago mi što smo igrali jako u odrbani, a i što smo dobro počeli meč, poveli s 3:1 i to održali do kraja susreta. Proradila su oba polja, i odbrana i napad. Sada je bitno da se odmorimo i spremimo za naredni meč. Nije pao teret sa srca posle ovog meča, jer mi idemo na zlatnu medalju, to svi znaju", rekao je on.Vaterpolista Miloš Ćuk kazao je da igra mora da se unapredi do kraja turnira."Najbitnije protiv Španije je bilo da je odbrana funkcionisala. Počeli smo da verujemo u naše blokove, koji su nam dali čvrstini. Ovom pobedom smo stekli sigurnost za polufinale. S druge strane morao je i napad da krene, jer do sada nije bio na najvišem nivou. Moramo igru još da unapredimo", kazao je Ćuk.Vaterpolisti su čestitali Davoru Štefaneku na prvoj osvojenoj medalji za Srbiju na Igrama u Riju, kao i košarkašicama na plasmanu u polufinale.Nikić: Bili smo sigurni u pobedu protiv ŠpanijeVaterpolista Srbije Slobodan Nikić rekao je da je njegova ekipa bila sigurna u današnju pobedu nad Španijom u četvrtfinalu i da mora da se potrudi da ostatak olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru odigra najbolje što može."Čuli smo da su košarkašice pobedile i da je Davor Štefanek ušao u finale, moralo da se vrati nekako. Tek sad predstoje prave borbe, treba da se koncentrišemo na ovih poslednjih pet dana turnira, da odigramo najbolje što možemo. Danas nismo odigrali najbolje, ali odigrali smo odbranu i znali tačno šta igramo i to je donelo rezultat. Počeli smo dobro vodili smo sa 7:3, imali dobar rezultat i na kraju smo čuvali prednost. Činilo mi se da Španci nisu imali rešenje, kada je stani-pani nisu ga imali. U poslednjih 14 mečeva dobili smo ih 13 puta i bili smo sigurni u današnju pobedu", rekao je Nikić novinarima u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track