SRBIJO, VEČERAS NEMA SPAVANJA! Federer zakazao istorijski duel sa Đokovićem (VIDEO)
Foto: AP, EPA/MARK LYONS

GOFAN PREDAO MEČ

SRBIJO, VEČERAS NEMA SPAVANJA! Federer zakazao istorijski duel sa Đokovićem (VIDEO)

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale Sinsinatija pošto je David Gofan predao meč pri rezultatu 1:0 (7:6/3) i 1:1 u drugom setu, i bez mnogo borbe zakazao dule sa Novakom Đokovićem.

Federeru je ovo osmo finale u Sinsinatiju, a četvrto protiv Đokovića. On je tri puta sprečio našeg tenisera da osvoji jedini masters koji mu nedostaje u njegovoj bogatoj karijeri.

Gofana je od starta meča mučila povreda, imao je problem kada je servirao, ali je ipak smogao snage da se odupre Švajcarcu i da osvoji gemove na svoj servis.

Belgijanac se nikako nije predavao, u završnici prvog seta je spasao čak tri brejk lopte i izborio taj-brejk.

U njemu je odmah oduzeo poen Federeru, ali je zatim stao, uzgubio dva svoja i Rodžer je mirno priveo taj brejk kraju uz još jedan oduzet servis Gofanu - 7:3.

U pauzi između dva seta Belgijanac je uzeo medicinski tajm-aut, odlučio je da nastavi borbu, poveo je sa 1:0, Federer je izvratio i izjednačio (1-1), da bi početkom trećeg gema Gofan ipak morao da preda meč.

foto: EPA/MARK LYONS

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Hrvata Marina Čilića 6:4. 3:6, 6:3 i plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju.

Meč Đokovića i Federera je na programu u nedelju od 22 časa po srednjeevropskom vremenu.

Ovaj duel će za Đokovića svakako biti istorijski, jer ima priliku da osvoji jedini Master koji mu nedostaje u bogatoj kolekciji trofeja.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track