NOVAK ĆE SVETSKIM TENISOM VLADATI JOŠ DUGO, DUGO: I pored poraza u finalu Londona ubedljivo VLADA ATP LISTOM! Evo zašto Nadal nema šanse da ga stigne u 2019. godini!
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

ludnica

NOVAK ĆE SVETSKIM TENISOM VLADATI JOŠ DUGO, DUGO: I pored poraza u finalu Londona ubedljivo VLADA ATP LISTOM! Evo zašto Nadal nema šanse da ga stigne u 2019. godini!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković završiće ovu sezonu kao lider na ATP listi.

Đoković je doživeo poraz u finalu Londona od Nemca Zvereva, ali još pre starta samog turnira bilo je poznato da će Srbin završiti godinu kao lider na ATP lisiti pošto je Nadal odustao od istog.

Već u ponedeljak se pojavljuje nova rang lista na kojoj će Nole biti ubedljivo na vrhu.

Ne treba zaboraviti da je Novak sredinom godine bio čak na 22. mestu na rang sliti, a onda je usledilo nestvarnih šest meseci i trijumfi Vimbldonu, US openu, Šangaju i Sinsinatiju, a titule u Parizu i Londonu su mu zamalo izmakle, jer je na tim turnirima poražen u finalima.

Možda je nekome misterija kako je Novak uspeo da napreduje tako brzo, ali vrlo je jednostavno. Đoković nije branio praktično ništa bodova na ovim turnirima od prošle godine pošto je, kao što je verovatno svima dobro poznato, pauzirao dobar deo prošle sezone zbog operacije lakta.

Đoković godinu završava sa 9045 bodova (osvojio 1.000 u Londonu), dok je iza njega Rafael Nadal, koji nije učestvovao u Parizu i Londonu, sa 7480. Srbin sada beži Špancu 1565 bodova, a otprilike toliko je imao ukupno sredinom sezone.

foto: AP

Iza njih je Rodžer Federer sa 6420 i Saša Zverev ga je u potpunosti sustigao osvajanjem titule u O2 areni (+1.000 bodova). Zverev je na 6385 poena, te mu Švajcarac beži samo 35 bodova na kraju sezone.

Ono što je još zanimljivije jeste činjenica da Novak može dodatno da napreduje u prvoj polvini 2019. godine s obzirom da je početkom ove godine osvojio jako malo poena. On je na Australijan openu došao do polufinala, a na ostalim turnirima jedva da je prolazio prva kola. Ostaje žal za finalom u Parizu i pogotovo ovom u Londonu, ali iza Novaka je fantastična sezona i budućnost, u ovom trenutku, obećava.

Nova ATP rang lista izlazi u ponedeljak, a evo kako će ona izgledati.

ATP lista od ponedeljka: 1. Novak Đoković 9.045 2. Rafael Nadal 7.480 3. Rodžer Federer 6.420 4. Aleksander Zverev 6.385 5. Huan Martin del Potro 5.300 6. Kevin Anderson 4.710 7. Marin Čilić 4.250 8. Dominik Tim 4.095 9. Kei Nišikori 3.590 10. Džon Izner 3.155

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track