NOVAK KAO GLADIJATOR: Đoković na izmaku snage posle još jednog noćnog trilera slomio Švarcmana i zakazao finale Rima sa Nadalom! (VIDEO)
Foto: EPA/ETTORE FERRARI

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL

NOVAK KAO GLADIJATOR: Đoković na izmaku snage posle još jednog noćnog trilera slomio Švarcmana i zakazao finale Rima sa Nadalom! (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Rimu, pošto je večeras u polufinalu pobedio Argentinca Dijega Švarcmana u tri seta, 6:3 i 6:7 (2), 6:3.

Đoković je do treće pobede u isto toliko duela sa Švarcmanom došao posle dva sata i 31 minuta igre.

Ovo će Novaku biti 49. finale na Mastersima, a 9. u Rimu!

Srpski teniser će u finalu masters turnira u Rimu igrati protiv Španca Rafaela Nadala koji je ranije danas sa 6:3 i 6:4 pobedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Biće to njihov čak 54. međusobni duel, a srpski as vodi 28:25.

Meč izmedju prvog i 24. tenisera na ATP rang-isti počeo je sigurnim servisima s obe strane. Tako je bilo sve do osmog gema kada je Đoković do brejk lopte i odmah je iskoristio, a potom na svoj servis došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Do sredine drugog seta bilo je izjednačeno, obojica su bili sigurni u svojim servis gemovima, da bi Argentinac u šestom gemu napravio brejk. Upravo posle tog gema, usledila su tri identična - vidjeni su brejkovi, pa je taj period igre otišao u taj-brejk.

Djoković se nije najbolje snašao u taj-brejku, pa je Švarcman posle odlučujućeg gema koji je dobio sa 7:2 izjednačio na 1:1 u setovima.

Srpski teniser je u šestom gemu odlučujućeg seta došao do jedinog brejka, a potom je bez većih problema priveo meču u svoju korist i izborio novo finale masters turnira.

Finalni meč izmedju Đokovića i Nadala igraće se sutra od 16.00.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 9.243.818 evra.

TOK MEČA:

TREĆI SET:

6:3 - Novak je u finalu Rima!

5:3 - Novak sada servira za finale! Švarcman je lako sačuvao svoj servis, ali sada mu treba brejk za ostanak u setu.

5:2 - Novak je potvrdio brejk, ali se namučio. Očigledno je mnogo umoran, ali izvlači poslednje atome snage.

4:2 - BREJK! Kakva borba! Novak je posle spektakularnog poena došao do brejk lopte, koju je zatim iskoristio zahvaljujući greški Švarcmana. Sada je Srbin na dva gema od finala.

3:2 - Novi Novakov gem bez izgubljenog poena!

2:2 - Bez izgubljenog poena Švarcman osvaja gem.

2:1 - Novak bez nervoze i sa znacima umora lako do gema.

1:1 - Imao je Novak priliku za brejk, ali Švarcman je ponovo počeo da pogađa linije i spasao svoj servis.

1:0 - Novak otvara treći set dobrim gemom na svoj servis.

DRUGI SET:

6:7 - Švarcman lako dolazi do pobede u taj-brejku i meč šalje u treći set!

6:6 - Idemo u taj-brejk!

5:6 - Novak se u ovom gemu mučio sa šljakom, a Švarcman je osvajao poene. Sada Nole servira za ostanak u setu!

5:5 - Prvi reket sveta prekida seriju brejkova. Servis ga i dalje "ne sluša", ali je uspeo da dobije gem i završi ga sjajnim drugim servisom.

4:5 - BREJK! Đoković i drugi put vraća brejk! I to sada kada je Švarcman servirao za izjednačenje. Neverovatan tenis u ovom gemu. Novak je imao dve brejk lopte, drugu je iskoristio posle greške Švarcmana. Četvrti brejk zaredom.

3:5 - BREJK! Treći brejk u nizu, a drugi za Švarcmana. Mnogo se Novak muči na svoj servis. Sada je jednu brejk loptu spasao fantastičnim volejom, a kod druge je poslao lopticu u aut i omogućio rivalu da u sledećem gemu servira za izjednačenje u setovima.

3:4 - BREJK! Novak je surov! Rivalu nije dao ni tri minuta da se raduje brejku, jer je odmah napravio ribrejk i to bez izgubljenog poena!

2:4 - BREJK! Švarcman je prvi put na meču oduzeo servis Đokoviću. Dugo je trajao ovaj gem, Argentinac je imao dve brejk loptu, kod prve je napravio veliku grešku, ali drugu priliku je iskoristio milimetarski preciznim udarcem.

2:3 - Delovalo je da će Novak napraviti brejk, ali šljaka je ponovo napravila problem u odsudnom trenutku. Izvukao se Švarcman u ovom gemu.

2:2 - Novak je od početka meča na svoj servis izgubio samo 9 poena. Obojica se muče sa šljakom koja je ponovo lošeg kvalilteta, baš kao i juče! Statistika kaže da je Švarcman treći najbolji riterner ove sezone na prvi servis protivnika, dok je Novak tek šesti na toj listi. Na vrhu je verovali ili ne Gael Monfis.

1:2 - Švarcman je bio u problemu, ali izvukao se odličnim servisom ponovo.

1:1 - Pre svega odličnim drugim servisom Novak dolazi do gema. Đoković deluje dosta umorno, pravi velike pauze između servisa.

0:1 - Prvi gem u nastavku osvaja Švarcman.

PRVI SET:

6:3 - Novak osvaja set! Dolazi do gema sa samo jednim izgubljenim poenom. Švarcman nije uspeo da pruži značajniji otpor.

5:3 - BREJK! Švarcman je u ovom gemu izgubio više poena nego u svim ostalim gemovima kada je servira. Novak servira za set!

4:3 - Novak ponovo lako dolazi do gema. Švarcman kao da se ne trudi puno na Đokovićev servis, već prvenstveno želi da sačuva svoj servis.

3:3 - Delovalo je da Novak može do brejka, ali onda je Švarcman povećao kvalitet servira i izvukao se ovog puta. Imao je odličan drugi servis.

3:2 - Ponovo Novak lako dolazi do gema sa samo jednim izgubljenim poenom. Švarcman ne uspeva da pruži značajniji otpor na Đokovićev servis.

2:2 - Siguran je Švarcman na svoj servis. Za sada mu odlično funkcioniše njegovo najbolje oružje. Maskota u odelu spajdermena je izašla pre dva tenisera i sa par poteza oduševila publiku!

2:1 - Sjajnim forhendima Novak dolazi do novog gema bez izgubljenog poena. Novak se žali na reket, sada je pričao sa boksom oko špana na istom!

1:1 - Argentinac uzima gem bez izgubljenog poena. Novak je puno grešio u ovom gemu.

1:0 - Novak uz malo muke dolazi do prvog gema. Sada ćemo da vidimo šta može Švarcman, servis je njegovo najjače oružje.

Novak je do polufinala stigao posle tri sata spektakularne borbe sa Argentincem Huan Martin del Potrom, dok je Švarcman iznenadio favorizovanog Japanca Nišikorija sa 6:4, 6:2.

Novak i Švarcman do sada su se sastali samo dva puta i oba duela pripala su Đokoviću.

Prvi put su snage odmerili davne 2014. godine na US openu, a Novak je ubedljivo slavio sa 3:0, dok je drugi duel bio dosta uzbuljiviji. Đoković je prošle godine na Rolan Garosu posle pet setova savladao Argentinca.

Bolji iz ovog duela u finalu u nedelju odmeriće snage sa Nadalom koji je danas rutinski savladao Grka Cicipasa u dva seta 6:3, 6:4.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track