KO JE MOHANĐI KOG SU PORODICE ĐOKOVIĆ I DIVAC VODILE NA KOSMET: Izgubio ćerku, razveo se, bankrotirao, pa doživeo prosvetljenje
Foto: Printscreen, Profimedia

NEOBIČNA ŽIVOTNA PRIČA

KO JE MOHANĐI KOG SU PORODICE ĐOKOVIĆ I DIVAC VODILE NA KOSMET: Izgubio ćerku, razveo se, bankrotirao, pa doživeo prosvetljenje

Tenis -

Javnosti se predstavlja kao veliki humanista, putuje širom sveta, ovoga puta posetio svetu srpsku zemlju.

Javnost u Srbiji zaintrigirao je indijski guru Mohanđi koji je proteklih dana na Kosovu i Metohiji boravio u društvu Jelene Đoković i Ane Divac. Sa njima je obilazio srpske svetinje, između ostalih i Visoke Dečane. Istakao je i želju da hoće da pomogne srpskoj deci u Velikoj Hoči.

Ali malo je poznato otkud on na našim prostorima, šta ga povezuje sa porodicama Đoković i Divac i ko je zapravo on.

Mohanđi
foto: Pritnscreen

Mohanđija je sa Himalaja u Srbiju dovela ljubav, jer je njegova žena, Devi (Biljana) Mohanđi, poreklom iz Srbije. Pre 11 godina su se venčali i od tada Indijac često boravi u našoj zemlji. Ima i svoj zvaničan sajt na srpskom gde promoviše svoje učenje duhovnosti i mudrosti kroz jogu i meditacije. Aktivan je i na društvenim mrežama, a postoji i Mohanđi aplikacija preko koje ljudi primaju njegove poruke i uputstva čak i kada je on na drugom kraju sveta.

Njegove meditacije i joga mogu se besplatno pratiti na njegovom jutjub kanalu, dok se za određene veštine koje su dostupne na njegovom sajtu mora izdvojiti i veća svota novca. Međutim, Indijac uvek ističe da novac koji dobije od svojih klijenata uglavnom daje u humanitarne svrhe preko svoje fondacije. Ali, u Srbiji ima i onih koji ne priznaju njegovo učenje, pa govore da je on ovde došao kako bi samo prodavao jogu i meditaciju uz savete kako da ti život bude bolji.

Mohanđi
foto: Pritnscreen

Nesreća ih spojila

Vlade i Ana Divac su veliki prijatelji sa Mohanđijem, koji je uz njih bio kada su prolazili kroz porodičnu tragediju. Naime, majka Ane Divac je preminula u 88.godini krajem prošle godine, tada joj je Mohanđi pomogao da prebrodi taj period na čemu mu je ona uputila poruku zahvalnosti.

Ana Divac, Mohanđi
foto: Pritnscreen/Instagram

Teška životna priča

Mohanđi je izgubio ćerku Amu u strašnoj saobraćajnoj nesreći. Brak mu je pukao, zatim je izgubio sav novac, ostao je bez imovine, na kraju i bez posla pa se razboleo i ostao napušten od porodice i prijatelja. Njegov povratak sa dna krenuo je u drugom pravcu, putem učenja, mudrosti i duhovnosti koje danas i sam propagira.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track