BOLNA ISPOVEST JELENE DOKIĆ: Imala sam depresiju, anksioznost i posttraumatski poremećaj! UMALO SAM SEBI ODUZELA ŽIVOT!
Foto: Profimedia

otvorila dušu

BOLNA ISPOVEST JELENE DOKIĆ: Imala sam depresiju, anksioznost i posttraumatski poremećaj! UMALO SAM SEBI ODUZELA ŽIVOT!

Tenis -

Bivša australijska teniserka Jelena Dokić oglasila se povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, koji se obeležava svakog 10. oktobra.

Jelena je na svom Instagram profilu objavila jednu fotografiju iz igračkih dana na kojoj je jako tužna i potom se prisetila kroz šta je sve prolazila u periodu kada je ona nastala.

"Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i posttraumatski stresni poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svetu. Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima", napisala je Jelena na Instagramu.

Jelena je istakla da je podrška porodice i prijatelja izuzetno važna.

"Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze. Ljudi nekada umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan", zaključila je bivša teniserka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track