00:44

Najnoviji detalji o Đokovićevom boravku u Australiji

Užas

ĐOKOVIĆA ČEKAO SPREMAN SCENARIO MUČENJA! Australija se OBRUKALA za sva vremena, a šta se sve zapravo desilo u Melburnu?

Tenis -

Pravila važe za sve, osim za one koji su prošli sa istom dokumentacijom koju je imao i Novak Đoković?

Nešto čudno se dogodilo u Melburnu, a pitanje je da li ćemo nekada saznati sve detalje.

Ovako, sve deluje poprilično čudno, a Australija se obrukala zauvek.

Premijer Australije više puta se oglašavao zbog Novaka Đokovića, a na konferenciji za medije koja je održana u jutarnjim satima po vremenu u Australiji okrivio Đokovića i činjenicu da je dan pred dolazak u Melburn na Instagram nalogu podelio vest da putuje na prvi grend slem u sezoni sa milionima onih koji su tu vest željno čekali?!

- Kad vam ljudi daju izjave u javnosti o tome šta imaju i šta će da urade onda privlače posebnu pažnju na sebe. Svako ko to radi, bio on selebriti, političar, teniser, novinar, ko god, može da očekuje da će mu biti poatavljana pitanja više nego drugima. Tako graničari rade - poručio je Morison.

Morison se napričao tokom jučerašnjeg dana
Morison se napričao tokom jučerašnjeg danafoto: EPA/LUKAS COCH, EPA

Sa druge strane, Karen Endrjuz, ministarka Unutrašnjih poslova i pre nego što je Đoković sleteo je najavila da neće biti pušten da uđe u državu.

- Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da učestvuje na Australijan openu, zapravo je Vlada Australije ta koja odlučuje na granici. Od 15. decembra samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju bez medicinskog izuzeća. Ako osoba nije vakcinisana, mora da poseduje validan dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani. Granična policija će nastaviti da prati da li se mere poštuju. Niko ko dolazi na Australijan open neće imati specijalan tretman - navedeno je u saopštenju.

Da li to znači da je za Đokovića čitav scenario bio spreman? Kako je moguće da za maltretiranje najboljeg tenisera svih vremena kriviš njegovu objavu na Instagramu? Da li su političari Australije nanjušili priliku da preko Đokovića skupljaju poene pred izbore koji se održavaju ove godine?

Kurir sport

Bonus video:

00:38

ĐOKOVIĆ NADJAČAO HIMNU EVROLIGE: Delije i Novak pevaju zajedno! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track