OTKUD SADA ON? Oglasio se kontroverzni Đokovićev guru! Dugo ga nije bilo, a pričao je o Novaku: Video sam kakav je kod kuće...
Foto: Porofimedia

sećate li ga se?

OTKUD SADA ON? Oglasio se kontroverzni Đokovićev guru! Dugo ga nije bilo, a pričao je o Novaku: Video sam kakav je kod kuće...

Tenis -

Dugo se Pepe Imaz nije pojavljivao u medijima, ali sada i te kako ima povoda za to.

Španac čija je pojava dizala prašinu dok je imao saradnju sa Novakom Đokovićem, govorio je o srpskom teniseru prilikom gostovanja u jednom podkastu tokom kojeg je pojasnio da je najbolji teniser sveta imao komplikovano detinjstvo zbog NATO agresije.

Novak ima neverovatnu mentalnu snagu i to se vidi. Moramo da se stavimo u situaciju u kojoj je odrastao. Lako je pričati o tome, ali ako znate kakav je njegov život bio, da su bombe padale… Vau! Mnogo je napredovao kao ljudsko biće, tako je uspeo da izbalansira tu snagu koja možda nije bila u harmoniji – rekao je Imaz.

On je dodao i da je počastvovan zbog prilike da sarađuje sa njim.

Novak je dobar momak, ali ja sam imao privilegiju da ga vidim privatno, kakav je kod kuće. Ako moram nešto da izdvojim to je onda koliko je dobar čovek. Ima veliko srce, sve posmatra, želi da radi, da napreduje. Želi da nastavi da igra, fizički se oseća dobro, brine o sebi – zaključio je Imaz.

Četrdesetsedmogodišnji Imaz je sarađivao sa Novakom od 2016. do 2018. godine, a nakon toga su ostali dobri prijatelji.

Metode koje su dolazile u javnost nisu se svidele brojnim navijačima srpskog tenisera, a nije zadovoljan bio ni Marijan Vajda koji nije voleo način na koji je Španac uticao na Đokovića.

- Jeste, želeo sam da se prekine saradnja sa Imazom, mada to nije bio moj primarni uslov. Nisam želeo da na Novaka utiču ljudi koji znaju tenis, ali ne razumeju psihu vrhunskog sportiste. Tenis ne može da se zasniva na filozofiji, to je sport u kojem se čovek takmiči protiv čoveka – ako u tom sportu želiš da budeš majstor, to možeš da postaneš samo nebrojenim ponavljanjima na treninzima, mečevima i snažnom psihom - pričao je Vajda kada se vratio u stručni štab Novaka Đokovića 2018. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track