SKANDAL! ĐOKOVIĆEV VELIKI PRIJATELJ SEMIR OSMANAGIĆ OBIŠAO SPOMENIK TUĐMANA: Zaboravio na 320.000 proteranih i 2.000 ubijenih Srba
Foto: Pritnscreen/Instagram

bruka i sramota

SKANDAL! ĐOKOVIĆEV VELIKI PRIJATELJ SEMIR OSMANAGIĆ OBIŠAO SPOMENIK TUĐMANA: Zaboravio na 320.000 proteranih i 2.000 ubijenih Srba

Tenis -

Potez Semira Osmanagića naišao je na lavinu osuda u Srbiji

Ovaj samoproglašeni izumitelj i naučnik, poznat po tome što je veliki prijatelj Novaka Đokovića, odlučio je da obiđe spomenik Franji Tuđmanu u Kninu. Tu je ispričao svoju priču, koja je potpuno nebitna, jedino što je važno ko je i šta čovek na čiji spomenik došao Osmanagić.

Pa da ga podsetimo. U pitanju je ratni zločinac koji je proterao 320.000 Srba sa svojih ognjišta, a njegova vojska je u udruženom zločinačkom poduhvatu "Oluja" prema podacima "Veritasa" ubila 1.893 čoveka, većinom civile, žene i decu, samo zato što su bili Srbi. I takvom čoveku posećivati spomenik?! I pričati priče u kojima se insinuira da je tamo neka Evropa svoji iza raspada bivše Juge.

Ali dobro, navikli smo već da se ovaj "izumitelj piramida" bavi obično stvarima nije nisu dokazane i činjenice. O Evropi, zapadu i uticaj u na sve što se dešavalo 90-tih godina može da se govori na bilo kom mestu. A, na mestu gde je bio Osmanagić potrebno je izneti činjenice u vidu jasnih brojeva koji su nastali tokom zloglasne akcije "Oluja".

- Jel to isti onaj dr. Franjo koji položio zakletvu istoj onoj SFRJ protiv koje se i borio i unapređen u čin general majora, isti onaj koji se 1985. godine dobrosrdačno sastao u Argentini sa Dinkom Šakićem komandantom koncentracionog logora Jasenovac, isti onaj koji je naredio akciju "Oluja" gde je proterano preko 200.000 stanovnistva srpske nacionalnosti, a preko 1.000 civila brutalno ubijeno, isti onaj koji je izjavio na Brionima pred akciju Oluja da Srbi trebaju praktično da nestanu... - glasio je jedan od brojnih komentara koji sami po sebi dovoljno govore.

Predlog prilikom sledeće posete ovog "izumitelja" Kninu je da proba da nađe Srbe koji žive tu i napravi priču sa njima... Ako uspe uopšte da nekog nađe. Dodaćemo, bitno je i birati društvo i osobe sa kojima se provodi vreme.

Kurir sport

Bonus video:

00:57

NOVAKA SU BOSANSKE PIRAMIDE LEČILE OD PORAZA Dr Osmanagić otkrio NA KOJI NAČIN su drevna zdanja pomogla najboljem teniseru sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track