MEDVEDEV ŠOKIRAO IZJAVOM! Birao NAJBOLJE tenisere, a Đokovića nije ni pomenuo - tu su Rodžer, Rafa, Alkaraz...
Foto: PA Alessandro Di Marco

čudno

MEDVEDEV ŠOKIRAO IZJAVOM! Birao NAJBOLJE tenisere, a Đokovića nije ni pomenuo - tu su Rodžer, Rafa, Alkaraz...

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se polufinale Indijan Velsa nakon što je sa 2:0 u setovima pobedio Hoolgera Runea.

Nakon meča, Medvedev je upitan od strane novinara da izabere najbolje igrače u raznim segmentima: servis, forhend, bekhend i mentalna snaga.

„Servis – odabraću Karla (Iva Karlovića) jer mislim da ima najviše asova. Igrao sam jednom s njim na travi, i to ne na Centralnom stadionu. Nisam mogao da mu vratim nijednu loptu. Odabraću njega“, rekao je Medvedev pa se "prebacio" na forhend.

„Forhend, biram Rodžera. Nažalost, kada sam igrao s njim, još nisam bio igrač koji sam sada, ali sećam se da kad god mu priđeš forhendu, u nevolji si.“

Danil Medvedev
foto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Iako su mnogi očekivali da će Novaka Đokovića izdvojiti sa igračem sa najboljim bekhendom, odgovor je bio drugačiji:

„Bekhend, hmm. Ko mi najviše muka zadaje na bekhendu? Dopada mi se moj bekhend, volim da razmenjujem bekhend dijagonale s rivalom. Alkaraz. Po mom mišljenju, Alkaraz ima veoma dobar bekhend. Odabraću njega.“

Prema njegovom mišljenju, najjaču mentalnu snagu ima Nadal.

„Mentalna čvrstina – Rafa, Rafa sigurno. Donosi veliki intenzitet. Veoma se umoriš tokom meča jer to je njegova aura, njegova čvrstina, zato je toliko dobar“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track