(VIDEO) BASTIJAN DONEO SREĆU: Ana počistila Svitolinu, posle 7 godina u polufinalu Rolan Garosa
Foto: Fonet

Četvrtfinale

(VIDEO) BASTIJAN DONEO SREĆU: Ana počistila Svitolinu, posle 7 godina u polufinalu Rolan Garosa

Tenis -
Ivanovićeva će u borbi za finale igrati sa Čehinjom Lucijom Safarovom
1 / 7 Foto: Reuters

Najbolja srpska teniserka, Ana Ivanović, se posle sedam godina plasirala u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u četvrtfinalu savladala Elinu Svitolinu iz Ukrajine 6:3, 6:2.Ana će u borbi za finale igrati sa Čehinjom Lucijom Safaraovom, koja je savladala Garbin Muguruzu iz Španije 7:6, 6:3.Meč između Ivanovićeve i Svitoline trajao je manje od sat i po.

Najbolja srpska teniserka je od starta diktirala ritam igre. Već u drugom gemu je stekla brejk prednosti (2:0), pa iako je Ukrajinka odmah uzvratila istom merom, Ana joj je ponovo oduzela servis za 3:1. Taj kapital sačuvala je do kraja prvog seta - 6:3.

U drugom setu - ista slika. Srpskinja je na startu napravila brejk, ali, za razliku od prvog seta, sada nije dozvolila ribrejk. Još jednim brejkom za 5:2 došla je na korak od pobede. Tačku na trijumf bez problema je stavila u sledećem gemu.

Bio je to sedmi duel Ivanovićeve i Svitoline, a Ana je zadržala stoprocentan učinak.

Anina naredna rivalka je 13. teniserka sveta, koja je na ovom Rolan Garosu skinula krunu šampionki iz prošle godine Mariji Šarapovoj.

Ivanovićeva i Safarova sastajale su se osam puta, a Čehinja vodi 5:3 u pobedama. Poslednji meč dobila je Srpkinja, prošle godine u Tokiju, čime je prekinula crnu seriju od pet uzastopnih poraza od iste rivalke. Na pariskom gren slemu igrale su dva puta, Ana je bila bolja 2008, kada je i osvojila trofej, a Safarova je prošla dalje posle njihovog duela 2014.

Tok meča

6:2 - Gotovo je! Posle 7 godina, Ana je u polufinalu Rolan Garosa

5:2 - Ana ima dva brejka viška, u drugom setu

4:2 - Ana je rutinski dobila servis gem

3:2 - Ukrajinka drži neizvesnost u drugom setu

3:1 - Bilo je neizvesno, ali je Ana uspela da se izvuče

2:1 - Svitolina je prekinula Anin niz i skinula nulu sa semafora

2:0 - Igralo se na razliku, ali je Ana pokazala i mentalnu čvrstinu i potvrdila brejk

1:0 - Ana odmah pravi brejk i time kruniše agresivnost na terenu

Drugi set

6:3 - Bez izgubljenog poena Ana završava prvi deo igre

5:3 - Svitolina je dobila servis gem, ali Ana sada servira za osvajanje prvog seta

5:2 - Bilo je 0:30, ali je Ana u narednim poenima koeiatila inicijativu i došla do igre na razliku, a potom posle spasavanja brejk lopte i na gem od osvajanja prvog seta

4:2 - Greškama Ivanovićeve Svitolina je uspela da ostane u prvom setu. Ipak, utisak je da je Ana više u meču, da se lakše kreće i da bolje udara lopticu.

4:1 - Ana deluje veoma sigurno na terenu, sve se odvija kako je mogla samo da poželi

3:1 - Novi brejk za Anu, koja sada mora da potvrdi prednost

2:1 - Ana je sa dve duple greške praktično poklonila gem Svitolinoj

2:0 - Ana je posle dosta borbe uspela da napravi brejk. U prvim minutima igra odlično, agresivno, dobro se kreće i snažno i duboko udara

1:0 - Ana je imala prednost od 40:15, ali se uvodni gem ipak igrao na razliku. Srpsku teniserku ponovo sa tribina bodri momak, fudbaler Bajerna Bastijan Švajnštajger

Prvi set

Ana Ivanović je do četvrtfinala došla nakon što je sa 2:1 u setovima eliminisala devetu igračicu sveta, Ekatarinu Makarovu. Elina Svitolina je bez izgubljenog seta bila bolja od domaće teniserke, Aliz Korne.

Elina Svitolina ima dvadeset godina i trenutno je 21. teniserka sveta. U dosadašnjoj karijeri osvojila je tri WTA titule, a najbolji plasman na rang listi joj je devetnaesta pozicija.

Ovo će biti sedmi duel Ivanovićeve i Svitoline, a prethodnih šest dobila je srpska teniserka. Poslednji put sastale su se na ovogodišnjem Mastersu u Madridu, gde je Ana slavila sa 6:3, 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track