(VIDEO) USPEŠAN START: Novak nije briljirao ali je slavio protiv Edmunda. Sledi meč protiv Del Potra
Foto: Fonet

Pobednik ide na Argentinca

(VIDEO) USPEŠAN START: Novak nije briljirao ali je slavio protiv Edmunda. Sledi meč protiv Del Potra

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković krenuo je u odbranu titule na turniru Masters serije u Indijan Velsu pobedom u drugom kolu nad Britancem Kajlom Edmundom sa 2:0 (6:4, 7:6).

Novak je trenutno drugi, a Edmund 46. igrač sveta. Đoković je bio slobodan u prvom kolu, dok je Britanac savladao Portugalca Elijaša u dva seta.

Meč je trajao 111 minuta.

Naredni rival Novaka Đokovića je Argentinac Huan Martin del Potro.

Prvi set je praktično rešen u prvom gemu kada je Novak napravio brejk. Do kraja seta nije bilo brejka, pa je posle 42 minuta igre Đoković poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set je bio daleko teži po Novaka. Britanac je poveo sa 3:0, uz jedan brejk. Novak je vratio brejk, ali ga je odmah i izgubio pa je Edmund poveo sa 5:2. Upravo tada je Đoković podigao nivo igre, stigao do 5:5, a pošto u naredna dva gema nije bilo brejka usledio je taj-brejk. Novak je bio dominantan u njemu i priveo meč kraju.

Kajl Edmund, Foto: Printskrin
Kajl Edmund, Foto: Printskrin

TOK MEČA

2. SET

7:6 - Ukupnim rezultatom 7:5 u taj-brejku Đoković je pobedio Kajla Edmunda.

6:6 - Taj-brejk će odlučiti pobednika drugog seta.

5:6 - Edmund prekida niz Đokovića, koji praktično nije ni napadao.

5:5 - Novak je u naletu, osvojio je tri uzastopna gema.

4:5 - Drugi put u drugom setu Đoković vraća brejk. Ovog puta je poslednji poen osvojio posle zaista druge razmene udaraca.

3:5 - Novak je i dalje u igri u drugom setu. Edmund je opasno pretio u ovom delu igre, bio je na 30:30, međutim Novak je bio siguran u završnici.

2:5 - Tri servisa iza kojih su usledila tri riterna bila su dovoljna za novi gem za Edmunda.

2:4 - Edmund ponovo dolazi do brejka i vraća prednost.

2:3 - Vraća Đoković brejk! Ponovo je srpski teniser stigao do tri vezane brejk lopte, a treću iskoristio za smanjenje rezultata u setu.

1:3 - Đoković je prekinuo niz Britanca, iako ne baš na lak način. Ponovo je Novak ispustio veliku prednost u gemu, potom je Edmund imao brejk priliku, ali je srpski teniser sa dva dobra servisa i napada uspeo da osvoji gem.

0:3 - Računajući i prethodni gem Edmund je nanizao osam uzastopnih poena i poveo sa 40:0. Ovog puta je Đoković uspeo da dođe do đusa, ali ne i da potpuno preokrene gem u svoju korist. Britanac koristi dva naredna poena za potvrdu brejka.

0:2 - Neverovatan gem u kome je Britanac napravio brejk. Đoković je imao 40:0, ali je onda Edmund nanizao četiri vinera i osvojio prvi put u meču Đokovićev servis.

0:1 - Prvi je u drugom setu servirao Edmund. Britanac je uz dosta muka dobio ovaj gem, a Đoković je propustio jednu brejk priliku, odnosno šansu da ponovi početak prvog seta kada je oduzeo servis rivalu.

1. SET

6:4 - Posle 42 minuta igre Đoković je osvojio prvi set. Bio je u malom problemu Đoković jer je Edmund imao 15:30, ali dobrim servisima je uspeo da privede gem i set kraju.

5:4 - Edmund ostaje u setu, odservirao je gem u kome nije izgubio nijedan poen.

5:3 - Đoković je brzo osvojio prva tri poena u gemu, zatim olako ispustio prve dve šanse za gem, a onda sjajnim napadom iz voleja osigurao novi gem.

4:3 - Edmund osvaja svoj servis.

4:2 - Još jedan gem u korist Novaka, ono što je najbitnije, Đoković održava brejk prednosti.

3:2 - Novak je u jednom poenu digao publiku na noge pošto je iz nemoguće pozicije osvojio poen, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi servis Britanca i eventualno napravi novi brejk.

3:1 - Đoković je bez izgubljenog poena osvojio svoj gem.

2:1 - Prvi gem za Britanca.

2:0 - Novak je potvrdio brejk iz prvog gema.

1:0 - Brejk Đokovića već na startu meča.

Đoković i Edmund su se do sada sastajali dva puta, oba puta prošle godine na tvrdoj podlozi i oba puta je Srbin lako pobedio - na Mastersu u Majamiju (6:3, 6:3) i na US openu (6:2, 6:1, 6:4).

Pobednik ovog duel u trećem kolu ide na boljeg iz argentinskog okršaja Del Potro - Delbonis.

Zanimljivo je da je upravo poslednji koji je savladao Novaka u Indijan Velsu, a bilo je to još 2013. godine.

Nole je turnir u Indijan Velsu osvajao pet puta. Trenutno je u seriji od 17 uzastopnih pobeda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track