(VIDEO) SMEŠTAJU NAJBOLJEM: Đokovića optužili da je namestio meč, on oštro demantovao
Foto: AP

SKANDALOZAN UDAR NA NOVAKA

(VIDEO) SMEŠTAJU NAJBOLJEM: Đokovića optužili da je namestio meč, on oštro demantovao

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković navodno je obuhvaćen istragom koja se sprovodi zbog sumnji u nameštanje mečeva.

Samo dva dana pošto su Bi-Bi-Si i Bazfid otkrili saznanja da su pojedini vrhunski teniseri umešani u nameštanje mečeva, italijanski mediji objavili su da je u priču umešan i Đoković, odnosno njegov duel protiv Fabrisija Santoroa 2007. godine u drugom kolu Mastersa u Paritu.

Italijani pri tom ne donose apsolutno nijedan jedini dokaz za svoju tvrdnju.

Francuski teniser je u tom momentu bio 39. na ATP listi dok je 19-godišnji Novak zauzimao 4. mesto a Santoro je na kraju slavio sa 2:0 (6:3, 6:2).

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbacio je tvrdnje italijanskog "Tutosporta" da je namerno izgubio meč od Francuza Fabrisa Santoroa na Mastersu u Parizu 2007. godine.

"Šta reći? To nije istina. Naravno da nisam namerno izgubio. Sada je najlakše ići 10 godina unazad i tražiti mečeve iz ranih faza turnira gde su favoriti gubili. Apsurdno je pričati o tome. Za mene su to sve nagađanja, sve dok neko ne donese dokaze", izjavio je Djoković.

On je pre nekoliko dana nakon informacije Bi-Bi-Sija (BBC) da poseduje dokaze o nameštanju u svetu tenisa rekao da mu je pre devet godina u Sankt Peterburgu, indirektno, nuđeno 200.000 dolara da namesti meč, posle čega je odustao od nastupa na tom turniru.

Srpski teniser je 2007. godinu završio sa skorom 68-19 uz pet osvojenih titula i sa zaradom od 3.898.625 dolara.

Pre Mastersa u Parizu eliminisan je u polufinalu Mastersa u Madridu od Argentinca Davida Nalbandijana, dok je nakon turnira u francuskoj prestonici nastupio još na završnom Mastersu u Šangaju gde je upisao sva tri poraza u duelima sa Davidom Fererom, Rišarom Gaskeom i Rafaelom Nadalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track