(VIDEO) SLEDI POLUFINALE PROTIV GOFANA: Čelični Đoković jači od povrede leđa i Berdiha
Foto: Reuters

Masters u Majamiju

(VIDEO) SLEDI POLUFINALE PROTIV GOFANA: Čelični Đoković jači od povrede leđa i Berdiha

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u novo polufinale Mastersa u Majamiju pošto je pobedio Tomaša Berdiha sa 6:3, 6.3.

Đoković je do pobede stigao posle 100 minuta igre i stigao do 23. pobede u 25 mečeva sa češkim teniserom.

Novak Đoković će u polufinalu, koje će najverovatnije biti na programu u petak od 21 sat, igrati protiv Belgijanca Davida Gofana.

Đoković je u oba seta na vreme pravio brejk i zatim rutinski privodio setove kraju.

Pobeda dobija na značaju jer je posle petog gema u drugom setu morao da zatraži medicinski tajm-aut zbog povrede leđa. Ipak, ni to ga nije sprečilo da majstorskom igrom privede meč kraju i izbori polufinale.

Đoković je na najbolji način otvorio meč. Posle uvodnog servis gema, već u drugom je oduzeo servis rivala. Međutim, Berdih se odmah vratio ribrejkom, ali je Đoković na ribrejk odgovorio novim brejkom za 3:1.Usledio je period prvog seta u kome su rivali čuvali svoje servise, pa je posle 49 minuta igre prvi set pripao srpskom asu.

Kao i u prvom setu, Đoković je i u drugom oduzeo servis Berdihu već u prvoj prilici. Srpski teniser je potom potvrdio brejk, i do kraja seta držao svoj servis. Do pobede je prvi reket sveta stigao novim brejkom u devetom gemu.

Sredinom seta, tačnije posle petog gema, Đoković je morao da zatraži medicinski tajm-aut. Prethodno se Đoković u nekoliko navrata požalio na bolove u leđima, ali istezanje nije dalo dovoljno dobre rezultate.

TOK MEČA

Novak Đoković, Majami, Foto: Printskrin

2. SET

6:3 - Gotovo je! Đoković je iskoristio treću brejk loptu u ovom gemu i dobio Berdiha sa 2:0, 6:3, 6:3.

5:3 - Najbolji servis gem za Đokovića! Srbin je odservirao prva dva asa u meču i prišao na samo gem od pobede i plasmana u polufinalu gde ga čeka David Gofan.4:3 - Berdih je napravio 11. forhend viner u meču, peti u drugom setu za smanjenje rezultata. Prethodno je Đoković propustio da realizuje brejk priliku.

4:2 - Masaža je urodila plodom. Đoković je bez izgubljenog poena osvojio novi gem.

3:2 - Đoković je izgubio gem, zatim i zatražio medicinski tajm-aut kako bi ga izmasirao lekar.

Novak Đoković, Majami, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Majami, Foto: Printskrin

3:1 - Prvi gem u kome Đoković nije izgubio poen. Međutim, ono što ne valja je što se Đoković u nekoliko navrata požalio na bol u leđima.

2:1 - Berdih stiže do prvog gema u drugom setu. Čeh je servirao odlično u ovom delu igre.

2:0 - Neobičan gem koji pripada Đokoviću, čime potvrđuje brejk. Srpski teniser je poveo sa 40:0, zatim dozvolio Berdihu da osvoji naredna tri poena i stigne do izjednačenja. Ipak, Novak osvaja šestu gem loptu za potvrdu brejka.

1:0 - Kakav gem za Đokovića! Brejk već u prvom gemu. Berdih je napravio dve strahovite greške u poslednja dva poena. Prvo je naseo na fintu Đokovića i ispucao smeč u aut, zatim i napravio treću duplu servis grešku u meču.

1. SET

Novak Đoković, Tomaš Berdih, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Tomaš Berdih, Foto: Printskrin

6:3 - Posle 49 minuta igre Đoković je osvojio prvi set. Srpski teniser je imao jednu duplu servis grešku, četiri vinera i četiri neiznuđenje greške, naspram čak 25 Berdiha.5:3 - Čeh je smanjio rezultat posle 46 minuta igre u prvom setu. Berdih ima osam direktnih poena, ali i neverovatne 23 neiznuđene greške, naspram tri Đokovića.

5:2 - Nije baš briljirao na servisu, ali je Đoković osvojio gem. U svakom poenu je bila duža razmena udaraca. Berdih igra prilično riskantno, što mu za sada donosi veliki broj neiznuđenih poena.

4:2 - Berdih je osvojio samo jedan poen posle drugog servisa u dosadašnjem toku meča, ali to mu nije smetalo da osvoji prvi gem na svoj servis u meču.

4:1 - Đoković potvrđuje brejk iz prethodnog gema. Berdih je napravio neverovatnih 17 neiznuđenih grešaka u dosadašnjem toku meča.

3:1 - Treći uzastopni brejk u meču posle kojeg Đoković ponovo stiče prednost. Četvrti gem u meču u kome je jedan od tenisera imao brejk šansu. Đoković je stekao dve vezane prilike za oduzimanje gema rivalu, a već prvu priliku iskoristio sjajnim poenom, skraćenom dijagonalom iz forhenda.

2:1 - Ribrejk Berdiha! Čeh je iskoristio drugu brejk loptu u gemu i vratio se u meč. Berdih ima strahovito puno neiznuđenih grešaka na startu meča, ali mu forhend odlično funkcioniše.

2:0 - Brejk Đokovića! Srpski teniser je iskoristio treću brejk šansu u prvom gemu u kome je servirao Berdih.

1:0 - Neverovatan prvi gem u meču u kome je Đoković servirao. Gem je trajao punih sedam minuta, Berdih je propustio jednu brejk loptu.

Đoković je, uprkos pobedi od 6:3, 6:4, imao izuzetno težak zadatak protiv Dominika Tima u osmini finala. Naš as je naspram sebe imao sjajnog mladog igrača iz Austrije koji je imao čak 15 brejk lopti, ali nije uspeo da osvoji ni set protiv prvog tenisera sveta.

Novak Đoković je do četvrtfinala došao bez izgubljenog seta – redom su padali Edmund, Sousa i Tim, dok se Tomaš Berdih mnogo više potrošio do ove faze, iako je prvu prepreku prošao bez borbe, zahvaljujući odustajanju Rajeva Rama. Čeh je potom i protiv Amerikanca Džonsona i Francuza Gaskea morao da odigra tri seta.

Đoković u četvrtfinalu igra sa Berdihom, a Čeha je dobio u 22 od 24 međusobna okršaja, uključujući i jedini ovogodišnji u Dohi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track