FRANCUZI POSLALI LUKU I SLOVENIJU U BORBU ZA BRONZU: Slovenci imali ZICER za pobedu, Batum ih šokirao RAMPOM
Foto: Profimedia

TOKIO 2020

FRANCUZI POSLALI LUKU I SLOVENIJU U BORBU ZA BRONZU: Slovenci imali ZICER za pobedu, Batum ih šokirao RAMPOM

Tokyo 2020 -

Košarkaši Francuske plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju!

Francuzi su bili bolji od selekcije Slovenije sa 90:89 u polufinalu OI u Tokiju i za zlato će se boriti sa selekcijom Amerike koja je ranije danas pobedila Australiju.

Slovenija je krenula silovito, stigla je na plus osam (25:17) najviše zahvaljujući Dončiću koji je trojkama dobro uzdrmao protivnika. U roku od dva minuta, nakon minijatura De Koloa i Luvavua Francuzi se vraćaju u igru (25:27).

U nastavku meča viđena je žestoka borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali ni jedna nije uspela značajno da se odlepi, te Slovenci na pauzu odlaze sa blagom prednošću (42.44).

Luka Dončić
foto: Profimedia

Predah je prijao Francuzima koji u drugom poluvremenu dodaju gas, prave lepu seriju i ne puštaju razliku (67:58).

Dončić i Blažić na trenutak prekidaju agoniju i uspevaju da razmrdaju tim (71:65), pa se Slovenija na 10 minuta pred kraj polufinalnog meča nalazi na tri poena zaostatka (71:68).

Usledila je uzbudljiva poslednja deonica, a pet minuta pred kraj na semaforu je stajalo - 78:78.

Nastavak je bio prava igra živaca, da bi 40 sekundi pred kraj meča rezultat bio 90:89 u korist Francuza. Slovenija je imala 15 sekundi za poslednji napad i koš koji bi ih odveo u borbu za zlato, ali su Luka i društvo ispustili jedinstvenu priliku.

Akcija Dončića nije realizovana kako su je zamislili, Batum je Slovence šokirao rampom i svoj tim odveo u veliko finale sa Amerikancima.

Luka Dončić
foto: Profimedia

Najbolji učinak u Francuskoj imao je Nando De Kolo sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija, Evan Furnije je dodao 23 poena uz pet skokova, dok je Timoti Luvalu postigao 15 poena.

U Sloveniji bolji od ostalih bio je Majk Tobi sa 23 poena i osam skokova, Prepelič je upisao 17 poena, a Luka Dončić je upisao tripl-dabl, postigao je 16 poena uz 18 asistencija i 10 skokova.

Francuskoj je ovo treće finale Olimpijskih igara, a prvo od Sidneja 2000. godine, a do sada još uvek nemaju zlatnu medalju.

Finalni meč na programu je u subotu od 04.30, dok je meč za bronzu na programu istog dana od 13 časova po srednjoevropskom vremenu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track