Nikolić Srbima: Za bojkot izbora sva odgovornost je na vama
Foto: Tanjug

Završen sastanak u Predsedništvu

Nikolić Srbima: Za bojkot izbora sva odgovornost je na vama

Politika -
Predsednik je ponovio da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova

BEOGRAD - Predsednik Srbije pozvao je Srbe sa Kosova i Metohije da izađu na lokalne izbore 3. novembra, poručio da će sami snositi odgovornost ako se odluče za bojkot i ponovio da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova.

"Naš predlog je jedinstvena srpska lista, da pobedi na svim mestima, i da ima podršku iz celog sveta. Ako izađete odgovornost će biti na nama, na državi, a ako ne izađete odgovornost će biti na vama", rekao je Nikolić predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije na sastanku u Predsedništvu.

On je ponovio da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova i dodao da tu tezu plasira "neko zbog lične ideologije", a ne u interesu Srba u Pokrajini."Izbori , pregovori u Briselu, sve se odvija u okviru odluke Skupštine Srbije, a bilo kakav pokušaj koji vodi ka nezavisnosti seče se u korenu", poručio je predsednik Srbije na sastanku s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Sastanak predsednika Nikolića koji je počeo 14.05 časova, sa predstavnicima Srba sa juga Kosova i Metohije, završen je posle skoro dva sata u Predsedništvu Srbije.

Nikolić i drugi državni zvaničnici prošle nedelje su razgovarali sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i pozvali ih da izađu na kosovske lokalne izbore 3. novembra. Međutim, privremena Skupština Kosova i Metohije koju su formirali odbornici opština sa severa Kosova, saopštila je da je učešće na tim izborima suprotno interesima Srba i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track