Đurić: Na lokalne izbore na KiM sa jedinstvenom listom

Postignuto jedinstvo

Đurić: Na lokalne izbore na KiM sa jedinstvenom listom

Politika -
Na sastanku sa predstavnicima 25 opština sa Kosova i načelnicima svih okruga postignut je jedinstven stav da se na izbore izađe sa ujedinjenom srpskom listom, rekao je Đurić

BEOGRAD - Svetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je na sastanku predsednika Tomislava NIkolića sa predstavnicima Srba sa centranog Kosova postignuto suštinsko jedinstvo predstavnika srpskog naroda na KiM i države da se izađe na lokalne izbore 3. novembra sa jedinstvenom srpskom listom.

"Na sastanku sa predstavnicima 25 opština sa Kosova i načelnicima svih okruga postignut je jedinstven stav da se na izbore izađe sa ujedinjenom srpskom listom iza koje će stajati akt podrške institucija u Srbiji", rekao je Đurić novinarima.

Načelnik kosovskog okruga Vladeta Kostić izjavio je danas da Srbi južno od Ibra nisu uopšte ni imali dilemu da li da izađu na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra.

"Danas je postignuta saglasnost - mi nismo ni imali dilemu da li treba izaći na ove izbore od dana potpisivanja briselskog sporazuma zato što je to preuzeta obaveza koja u tom sporazumu stoji", rekao je Kostić novinarima nakon sastanka sa državnim vrhom u predsedništvu Srbije.

Prema njegovim rečima, oni kao predstavnici institucija Republike Srbije koja im je, kako je rekao, sve ove godine pomagala i zaslužna je za to što su opstali, a posebno južno od Ibra, takvo dilemu nisu imali.

"Ono što je bitna poruka jeste da će iza te zajedničke liste stati državni vrh Republike Srbije i da ćemo imati podršku u svakom smislu, kako logistički, tako i verbalno", podvukao je Kostić.

Sastanku, koji je završen oko 16 časova, prisustvovali su i premijer Srbije Ivica Dačić i direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, kao i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.U delegaciji Srba sa juga KiM bili su načelnici Kosovskog, Kosovsko-pomoravskog, Pećkog i Prizrenskog okruga, šef biroa za KiM u Gračanici i predstavnici 25 opština južno od Ibra, između ostalog opština Gora, Suva Reka, Orahovac, Prizren, Peć, Novo Brdo, Priština, Istok, Đakovica, Dečani, Kosovo Polje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track