Srbija započela izručenje vođe ruskog Obraza Gorjačeva

Srbija započela izručenje vođe ruskog Obraza Gorjačeva

Crna Hronika -
Ruski državljanin Ilja Gorjačev uhapšen u Srbiji na osnovu poternice koju je raspisala Ruska Federacija za njim, navedeno je u saopštenju

BEOGRAD- Ministarstvo pravde i državne uprave potvrdilo je danas da je započet postupak ekstradicije ruskog državljanina Ilje Gorjačeva uhapšenog u Srbiji na osnovu poternice koju je za njim raspisala Rusija.

"Povodom različitih informacija koje su se pojavile u medijima, Ministarstvo pravde i državne uprave obaveštava da je ruski državljanin Ilja Gorjačev uhapšen u Srbiji na osnovu poternice koju je raspisala Ruska Federacija za njim", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo pravde i državne uprave je obavestilo nadležne ruske organe o hapšenju navedenog lica, a pred pravosudnim organima Republike Srbije započet je ekstradicioni postupak.

Zvanični portparol Ruskog istražnog biroa Vladimir Markin izjavio je ranije za Itar-Tas s da je Gorjačev optužen u odsustvu za organizovanje ekstremističke zajednice, formiranje bande, ubistvo i ilegalnu prodaju oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track