ŠTA, JOŠ SI ŽIVA: Ljubiša pucao ženi u glavu pa u vrat!

Javorka Bogdanović još ne zna razmere tragedije

ŠTA, JOŠ SI ŽIVA: Ljubiša pucao ženi u glavu pa u vrat!

Crna Hronika -
Kada se osvestila i dopuzala do kupatila, njen suprug je ponovo bio pred njom... Ispričala policiji da ju je Ljubiša povremeno tukao, ali da se poslednjih sedam godina naglo smirio. Ne zna kako će da živi bez muža, ali još ne zna punu istinu

Javorka Bogdanović, supruga Ljubiše Bogdanovića, polako se oporavlja u Urgentnom centru od teških poreda, ali je još u šoku. Ona ni izbliza ne zna istinu o razmerama tragedije koju je izazvao njen muž. Javorka veruje da su samo ona i Ljubiša žrtve njegovog bezumnog čina, koji je započeo pred njom rečima: "Rekao je nema nama više života" i ispalio prvi hitac u njenu glavu, ispričala je Javorka policiji koja pokušava da otkrije motive i uzroke masakra. Ni ne sluti da su joj mrtvi sin i svekrva i još jedanaestoro komšija i prijatelja.

Ona se posle prvog pucnja onesvestila i ceo period od Ljubišinog odlaska u sledećih pet kuća, pa do povratka po municiju, ona ne pamti, pišu Večernje novosti. Kada se osvestila i dopuzala do kupatila, njen suprug je ponovo bio pred njom. U Javorkinom sećanju, koje kazuje policajcima, su ostale reči "Šta?! Još si živa?!" Novi pucanj u vrat, otvaranje vrata i pucanj. U svesti je zaključila: "Ljubiša se ubio".

Policiji je u petak ponovo ovim rečima rekonstruisala tragični događaj. Ni lekari, ni policija, ni ćerke koje su je posetile na par minuta, nisu joj rekli za tragediju. Njeno zdravstveno stanje je i dalje ozbiljno i pitanje je kako bi podnela tako strašnu vest. Policiji je u petak opširnije pričala o mužu, za koga joj je potvrđeno da je mrtav. Ispričala je da su u braku 42 godine, od njihove osamnaeste. Da je on bio prek, i da je povremeno tukao, ali da se poslednjih sedam godina naglo smirio. I, da nikada nije popio nijednu tabletu, niti čašicu alkohola.

Na pitanje da li je bilo nekih problema između njega i njihovog sina, odgovorila je da nije, da se Ljubiša sekirao što se on ne ženi, ali da su devojke dolazile u njihovu kuću i da ona ne zna da je oko toga bilo svađe između njih dvojice. Ispričala je da se odlično slagao sa kćerkama i zetom.Ponovila je da je bio veoma vredan, da je ustajao svako jutro u tri-četiri sata, namirivao stoku, da nije bilo posla koga se nije prihvatao. Pričala je kako je njen suprug bio dobar čovek i da je vodio brigu o svima. Svima je pozajmljivao novac. Svi mu duguju, rekla je.- Kako ću ja sada živeti - zapitala se u jednom trenutku zabrinuto Javorka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja