ČITAJTE U MAGAZINU STARS: Otac Eve Ras bio je gej
Foto: Marina Lopičić

SVE O POZNATIMA

ČITAJTE U MAGAZINU STARS: Otac Eve Ras bio je gej

Stars -

Posle samo dve nedelje s mojom majkom, otac je shvatio da ga žene ne privlače i razišli su se. Upoznala sam ga tek sa 23 godine, on je tada živeo s čovekom u Segedinu. Ali morala sam da prekinem da se viđam s njim, jer mi je majka pretila da će se obesiti

Eva Ras podigla je veliku prašinu intervjuom u Kuriru u kojem je, braneći Cecu Ražnatović, udarila na Nebojšu Glogovca poručivši mu da treba da se stidi svoje sede glave. Između ostalog, zasmetalo joj je i to što je njen kolega u filmu „Ustav Republike Hrvatske“ igrao geja, koji je, prema glumičinim rečima, čist šund, kič i izvrtanje stvarnosti. Eva tvrdi da zna kako se ponašaju gejevi jer je njen otac bio jedan od njih.

- Moja majka je bila u braku i imala je dete kad je upoznala mog oca, ali se na prvi pogled zaljubila u njega, kao i on u nju, iako je ona imala 25, a on 18 godina. Počeli su da žive zajedno, ali ne zadugo. Posle samo dve nedelje moj otac je shvatio da ga žene ne privlače u seksualnom smislu, iako je voleo moju majku. Zbog toga su se razišli - kaže glumica u ispovesti za Kurir Stars.

Kao devojčica nije bila svesna situacije, niti joj je majka govorila o očevoj odluci, koja je svima promenila život. Tako je bilo sve do Evine 23. godine, kad ga je konačno upoznala.

- Tada sam već bila udata za Rasa, zajedno smo odlazili kod mog oca. On je u to vreme živeo s čovekom koji je bio njegov emotivni partner i bili su veoma lep par. U Segedinu su svi znali za to, ali nisu imali nikakvih problema. Ja sam bila ponosna na svog oca, bila sam očarana odnosom koji je imao sa svojim partnerom. Ništa mi nije bilo čudno u tome, naprotiv. Drago mi je bilo što je njemu lepo. Ali morala sam 1965. da prekinem da se viđam s njim, jer mi je majka rekla da će se obesiti u dnevnoj sobi ako nastavim komunikaciju s ocem. Onda je on meni rekao: „Nećemo da rizikujemo i da nagađamo da li će ona to uraditi ili neće.“ I više nije hteo da se viđa sa mnom, iako sam ja pokušavala više puta. On je smrtno voleo moju majku iako je bio gej. Kada je ona umrla u septembru 1986, on je neprestano pio, sve dok nije umro u novembru iste godine, a nikad alkohol pre toga nije okusio. On je patio zbog toga što nije mogao da ostvari ljubav s njom, a moja majka je bila ogorčena što nije mogao da joj bude partner - kaže Eva.

Kao objašnjenje za svoju bliskost sa starletama navodi to što su glumice godinama smatrane za pošast u društvu, pa ih zato sada podržava.

- Znate, moj otac je bio veoma ljut što sam postala glumica. Govorio mi je da mu je žao što nisam živela s njim, jer mi on ne bi to dopustio. U to vreme se na glumice gledalo sa zgražavanjem, tako je bilo sve do devedesetih godina. Mi smo tretirane baš kao što sad tretiraju starlete, bile smo obeležene. Zato ja sad volim starlete jer sam dugo bila u njihovoj koži i razumem ih - rekla je Eva.

Ivan Ercegovčević

Decenijama ne može da se pomiri da je ostala bez jedine naslednice

Nisam otvorila kovčeg, ćerka mi je živa!

Eva je davno ostala bez ćerke Krune i supruga Stevana Rasa. Iako je to za nju veoma bolno, glumica je pristala da evocira uspomene na njih dvoje.

- Ras je bio genijalac, a Kruna je nasledila to od njega. Ja sam pored njih dvoje bila čist kreten. Nikada neću zaboraviti kada je Kruna imala svega tri ili četiri godine, stalno smo odlazile u Pionirski park, gde je često bio i Ivo Andrić. Mada je bio već star čovek, nije mu bilo teško da ljulja moju Krunu i da se igra s njom, voleo je decu. Onda je ona njemu jednom rekla: „Ovo je moja mama“, a Ivo joj je odgovorio da me poznaje i nasmejao se - rekla nam je Eva.

Glumica čak veruje da je njena ćerka i dalje živa.

- Sumnjam da je moja Kruna umrla. Kada su dopremili njeno telo iz Pariza, savetovali su me da je bolje da ne otvaramo sanduk i ja sam to poslušala. Zato sada verujem da je ona živa i da će se pojaviti odnekud i Kruna i Ras, pa da opet budemo zajedno srećni. Valjda je normalno nadati se takvim stvarima ako ste nekoga mnogo voleli. Ja stalno tražim puteve koji bi me odveli ka njima.

Srela ga na keju

Kostner mi se javio na ulici

Eva kaže da je nedavno srela holivudskog kolegu Kevina Kostnera, koji je posetio Beograd.

- Mene svi pozdravljaju kad me vide, žele da popričaju sa mnom. Evo pre neki dan sam srela Kevina Kostnera na keju, prišla sam mu i rekla kako ne mogu da verujem da ga vidim u Beogradu. Bio je veoma ljubazan. Sličan susret imala sam i s Rejfom Fajnsom kad je bio kod nas - našalila se glumica.

Uzbudljive vesti sa srpske estrade čitajte svake srede u Starsu, najtiražnijem magazinu o poznatima.

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track