Najnovije vesti

PRIČALO SE DA ME JE UDARIO GROM I DA SU ME SAHRANILI SA HARMONIKOM! Pevač otkrio najveću LAŽ o sebi, a i ovu strahotu je doživeo
Foto: Pritnscreen

legenda narodne muzike

PRIČALO SE DA ME JE UDARIO GROM I DA SU ME SAHRANILI SA HARMONIKOM! Pevač otkrio najveću LAŽ o sebi, a i ovu strahotu je doživeo

Stars

Legenda narodne muzike Milanče Radosavljević tokom karijere doživljavao je lepe trenutke, ali i neprijatne situacije.

Naime, on je u svojoj ispovesti za Kurir pre nekoliko meseci ispričao kako je nakon jednog slavlja na kojem je pevao zadobio upalu pluća zbog čega je čak završio i na VMA.

- Doživeo sam i neprijatnosti tokom života, mogu roman da napišem. Sviraš na svirkama pa te maltretiraju pijanci. Pucanja, ubijanja, pa mi uzmu pare, pa... Svirao sam svadbu od deset ujutro, a dogovor je bio da oko 11 uveče, kada odu mladenci i gosti, i ja završim. Ali oko 12 noću, trojica koja su se napili, gazda i kočijaši, počeli da me maltretiraju. Nisam bio slobodan, tražili su da još sviram. Sada mene uzimaju ale i pijandure u ruke - rekao je Radosavljević i dodao:

Milanče Radosavljević
foto: Nemanja Nikolić

- Kažu mi: "Sve pare izvadi na sto, pa idi". Ja ruku u džep, izvadim svih 27.000 i dam im sve. A napolju kiša pada, ja imao neki mantil šuškavac tanak, beretkicu, harmonikicu zapakovanu. Stavim je na leđa i od Mislođina do Bariča ima jedno pet kilometara. Peške. Siđem s puta idem po travi, pa sutra dobijem zapaljenje pluća. Svaki prst mi je pomodreo kao da su me udarali čekićem, usta su mi pomodrela. Vode me u ambulantu. Neki Bobi, koji je imao jedno oko, vozač saniteta, najbolji vozač, nagrađivan od Tita me je vozio u stari VMA. Tu sam ležao deset dana. Dali su mi kiseonik. Posle, kada sam došao kući, dođe policajac bicklom. "Sutra da dođeš kod mene, dobijaš dozvolu da nosiš pištolj". Ni ne treba da tražiš. A oni iz kafane su ti rekli da dođeš po pare". Rekao sam: "Nema šanse". Nikad nisam ni uzeo. Dali su mi dozvolu za oružje i pištoj 6.35. Koliko su me voleli ljudi. Bio sam pošten.

Milanče Radosavljević
foto: Nemanja Nikolić

On je tom prilikom ispričao i koja je najveća laž koju je o sebi pročitao za sve ove godine koliko je na muzičkoj sceni.

- Svašta sam čuo o sebi, ali postoji najveća laž, urbana legenda na koju nikako ne mogu da stavim tačku. Kažu da me je udario grom, da su me sahranili i to sa harmonikom koju su lopovi odmah nakon toga pošli da ukradu. Kada je, kao, grob otkopan, ja sam bio živ. Sada stavljam tačku na tu priču. Nemam pojma odakle potiče, ali znam da su je dosoljavali i znam i ko je dosoljavao. Nema istine u tome. Prvi put sam u Rušnju na svadbi čuo tu priču, došao sam kod majke i pričam joj: "Idu dvoje mladih i pitaju me da li sam poginuo!" Majka kaže: "Iju, šta sve neću čuti!" Kad nije pala u nesvest - zaključio je čuveni pevač.

Milanče Radosavljević
foto: Nemanja nIkolić

Kurir.rs/J.S/I.B.

Bonus video:

SAHRANJENA MERIMA NJEGOMIR, ISPRAĆENA UZ TAMBURAŠE: Ćerka VIKNULA NA SAV GLAS dok spuštali kovčeg: HVALA, MAMA
02:55

SAHRANJENA MERIMA NJEGOMIR, ISPRAĆENA UZ TAMBURAŠE: Ćerka VIKNULA NA SAV GLAS dok spuštali kovčeg: HVALA, MAMA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja