NA NOVOM GROBLJU NIKO NIJE MOGAO DA ZAUSTAVI SUZE: Ona je prva stavila VENAC na Mrkin GROB
Foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

Tuga na novom groblju

NA NOVOM GROBLJU NIKO NIJE MOGAO DA ZAUSTAVI SUZE: Ona je prva stavila VENAC na Mrkin GROB

Stars -

Počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić sahranjen je u četvrtak u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, uz zvuke pesme o njegovoj Čuburi i majci i uz gromoglasan aplauz.

Bekuta je prva stavila venac na grob svog voljenog. Najpotresniji momenat na sahrani bio je kada je Mrkina sestra Nada, slomljena od bola, prišla kovčegu i dodirivala ga, dok ju je pridržavao ministar prosvete Branko Ružić.

Milutin Mrkonjić, sahrana
foto: Ana Paunković

Veliki broj ljudi i iz političkog i iz estradnog života došao je na Novo groblje kako bi se oprostio od narodnog poslanika, bivšeg ministra i počasnog predsednika SPS-a. Saučešće su primali Ana Bekuta, vrh SPS, kao i Mrkonjićeva sestra Nada. Brojni venci i suze bili su oko sanduka, a među njima i crvene ruže, zaštitni znak SPS-a. Sanduk sa Mrkonjićevim telom stajao je na prostoru ispred kapela, a ispunjena je i Mrkina poslednja želja, pa je socijalista sahranjen bez verskih obeležja, a umesto krsta bila je postavljena piramida. Mrkonjićeva dugogodišnja partnerka Ana Bekuta nije mogla da zaustavi suze. Uz nju su sve vreme bili njen sin Igor Polić i unuci Sonja i Branko. Vidno potresena bila je i Mrkonjićeva sestra Nada, koja je jedva stajala na nogama, pa joj je, kad je primala saučešće, doneta stolica kako bi mogla da sedne.

1 / 15 Foto: Nikola Anđić

Na večni počinak došla je da Milutina Mrkonjića zakonita supruga Dragana Daša Mrkonjić.

Na groblje ju je dovela porodica, a sahranu je jedva izdržala na nogama. U braku je s Mrkom bila tri decenije. Na groblju se teško kretala i bila slomljena od bola, a u grob je ispustila crvenu ružu.

Milutin Mrkonjić
foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

kurir.rs/objektiv

Bonus video:

00:44

Sahranjen Milutin Mrkonjić uz pesmu o Čuburi koju je posvetio svojoj pokojnoj majci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja