03:37

PRETNJE, NAPADI I ZLOSTAVLJANJA! Ove pevačice su bile žrtve progonitelja

potresno

SANDRA AFRIKA NIJE JEDINA NA METI MANIJAKA! Pretnje, napadi i zlostavljanja OVE PEVAČICE SU BILE ŽRTVE PROGONITELJA

Stars -

Estradne ličnosti neretko su meta manijaka i progonitelja, koji su opsednuti njihovim karijerama i životima.

Sandra Afrika

Najsvežiji slučaj uznemiravanja doživela je Sandra Afrika. Naime, Sandru Prodanović je u jednom restoranu na Novom Beogradu napao muškarac iz Osijeka.

On ju je uhodio godinu dana. Porukama joj je pretio da će je zaklati, a njenoj sestri da će joj ubiti decu ukoliko joj ne da Sandrin broj.

Zvao je svaki dan

- Dolazim u Beograd da ti polomim zube i ruke! Ako te sretnem na ulici, iskopaću ti oči... Ubiću te od batina, zaklaću te! Je*em ti mrtvu majku četničku, zadaviću te- samo su neke od poruka koje je L. R. iz Osijeka poslao pevačici.

Sandra Afrika, Intervju
foto: Nemanja Nikolić

Sandra za Informer priča da se prestravila kada se srela oči u oči sa svojim progoniteljem.

- Ušao je u restoran, prišao mi i pitao me da li znam ko je on. Odmah sam shvatila ko je i počela sam da vrištim! Strašno mi je bilo što je ispred mene osoba koja mi preti da će me zaklati! Ljudi koji su se zatekli u restoranu odmah su mi pritekli u pomoć. Srećom, manijak je ubrzo uhapšen - rekla je folklerka.

Nina Badrić

Nažalost, kroz sličnu situaciju prošla je i pevačica Nina Badrić. Nju je godinama uhodio pomahnitali fan, kojeg je odlučila da prijavi policiji.

Penzioner Ilija M. neretko je dolazio na pevačicinu adresu, slao joj pisma i pesme, pojavljivao se pod prozorima stanova i hotela. Pratio ju je i po prodavnicama, te samo u tišini zurio u nju.

Iako mu je Nina Badrić rekla u dva navrata da s njim ne želi nikakav kontakt, on nije odustajao.

Teški trenuci

- Zamislite kako je živeti sa spoznajom da vas neko konstantno prati i da uvek vreba na vas? Da zna vašu adresu i dolazi vam na prag, zvoni na vrata stana, da letuje gde vi letujete i spava u hotelima gde vi nastupate. Da u svakom trenutku zna gde se nalazite i da čak na autu pronađete uređaj za praćenje - rekla je pevačica.

Nina Badrić
foto: Printscreen/Instagram

- Najviše sam zahvalna policiji s kojom sam u kontaktu, jer te stvari nisu nimalo bezazlene. Takve sam situacije nažalost prošla više puta u životu i nadam se da nikada više neću morati da se suočavam sa takvim ljudima, jer to nikome ne bih poželela - rekla je Nina za hrvatski "Jutarnji" te objasnila da nakon što je na autu našla uređaj za praćenje odmah pozvala policiju.

Jelena Rozga

Uznemiravanje je na svojoj koži osetila i Jelena Rozga, koju je godinu dana uznemiravao muškarac. Agonija kroz koju je prošla dobila je epilog kada je progonitelja Dragana C. prijavila policiji.

Jelena Rozga
foto: ATA Images

Ovaj muškarac je preko svog mejla i instagram profila slao neprimerene poruke. Navodno joj nuditi druženje i ljubavnu vezu. Od njega je u jednom trenutku počela da dobija vulgarne i neprimerene poruke. Čak joj je dolazio i na vrata.

Seka Aleksić

Domaća folkerka Seka Aleksić doživela je uznemiravanje na internetu i to u više navrata na društvenoj mreži instagram.

Seka Aleksić
foto: Printscreen/Instagram

Pre više godina je čak i prijavila jednog korisnika policiji koji je skidao njene fotografije, pravio lažne naloge i pisao pevačicinim pratiocima i prijateljima u njeno ime.

Slavica Ćukteraš

Pevačica Slavica Ćukteraš našla se na meti internet zlostavljača. Naime, njoj su stizale preteće poruke, a ona je rešila da ceo slučaj prijavi policiji.

Slavica Ćukteraš
foto: Printscreen/Instagram

Pevačica je na svom Instagram nalogu podelila fotografije na kojoj joj se nepoznato lice obraća porukom "da bi je trebalo mučki ubiti".

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:01

Nina Badrić oduševljena UMETNICOM, otkrila sve o PROGONITELJU i emotivnom životu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track