DAN PRED KRAJ HODOČAŠĆA IZNENADIO JAVNOST! Veliko priznanje Nikole Rokvića, nikad iskreniji: "Ne možeš se osloniti...!"
Foto: Kurir televizija

DAN PRED KRAJ HODOČAŠĆA IZNENADIO JAVNOST! Veliko priznanje Nikole Rokvića, nikad iskreniji: "Ne možeš se osloniti...!"

Stars -

Nikola Rokvić, nakon 30 dana hodočašća, sutra treba da stigne do svog cilja, manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj, a sada se, na korak do ostvarenja svoje želje, javno oglasio.

Nikola je sakupio novčane prihode za decu kojima je pomoć neophodna, a pred sam kraj putovanja, poslao jaku poruku.

- Toliko osećanja… Toliko emocija… Toliko ljubavi u svakom danu, pogledu, reči, koraku. Mnogi su mi govorili pre puta da je glava najbitnija. Ja sam sada uveren da je najbitniji balans! I ne možeš se osloniti samo na jednu stvar… Možeš, ali nećeš daleko… Sklad duha, duše i tela! Duh je kao gorivo, što čistije, to bolje duša radi… Duša je motor… A telo je šasija i pneumatici! I nekada stvarno tako izgleda, kao da sam putnik u svom biću, koje kada uđe u ritam, posmatra okolinu i divi se trenucima Božije premudrosti, koja se izobilno izliva na ovom putu - napisao je on i dodao:

- Ostao je još sutrašnji dan! Na samu pomisao da ću uz Božiju pomoć dotaći nogama i usnama Svetu Eginu, erupcija emocija izbija iz mene… Tako je bilo daleko… Nepojmljivo mom umu… Sada sam granica svojih vidika, blagodarim Gospodu, Svetom Nektariju i Svim Svetima na pomoći! Spreman sam da napravim i taj odlučujući korak u zagrljaj svemu najdražem što imam! Bogu, Svetima, porodici, bližnjima i narodu! Volim vas! Bog vas blagoslovio - napisao je Rokvić.

Bonus video:

00:10

Nikola Rokvić po kiši na putu do Grčke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track