Tadić: Nikolić nije za predsednika
Foto: BETA

Tadić: Nikolić nije za predsednika

Politika -
Nije svejedno da li sam predsednik ja ili je to Tomislav Nikolić. Od toga zavisi kakav će biti naš tretman u svetu... Poštujem svog protivnika, ali smatram da on ne može da obavlja ovaj posao, poručio lider DS

VARVARIN - Predsednik Demokratske stranke i predsednički kandidat Boris Tadić kazao je da su pred građanima Srbije teške godine, ali i godine koje mogu da donesu prosperitet i bolji životni standard.

"Kriza je udarila u telo naše zemlje, u privredni organizam, ali smo uspeli da sačuvamo svaki potencijal razvoja, izborili smo status kandidata, povećava se broj svetskih kompanija koje žele da ulažu u Srbiju i otvaraju nova radna mesta, borićemo se da obezbedimo prosperitet preduzetnicima, da uklonimo neke administrativne barijere", kazao je Tadić u razgovoru sa građanima Varvarina.

Lider demokrata je rekao da se ne sme ponovo dogoditi da imamo pauze od po 20-30 godina u razvoju, već da svaka godina mora biti ispunjena novim ostvarenjima."Zato mi radimo, imamo ogromnu energiju, da nismo radili doživeli bismo sudbinu Portugala, Grčke i drugih zemalja. Mi smo uspeli da sačuvamo sistem. Da li ima grešaka - ima, ali ćemo ih ispravljati u hodu, vremenu koje dolazi, opasnostima, izazovima gledamo u oči, imamo nameru da izgradimo Srbiju da ne ostane nedovršena kuća, to je naša vizija", dodao je on.

Tadić je rekao da mu je u izgradnji modernog i razvojnog društva potrebna energija svih građana Srbije, bez obzira na političku pripadnost, bez obzira da li je reč o poljoprivrednicima, profesorima, omladini.Dodao je da je u prethodnom periodu mnogo učinjeno, navodeći da na ovim izborima nema "pretnji i zla koje se dešavalo u prošlosti", podsetivši i da je Varvarin 90-tih godine bio strašno pogođen, te da on tu tragediju ne može da zaboravi iako nije bio kriv za to sto desilo.

"Nama je pripalo da ispravimo ono što je bilo strašno, nama je pripalo da preuzmemo krivicu onih koji su devedesetih stvarali užas u našim životima, ali ćemo sve to završiti. Upravo da se to nikada više ne bi desilo kreiram politiku mira u Srbiji i regionu, politiku Srbije koja je poštovan činilac u međunarodnim odnosima, u čemu mi pomažu moji saradnici", rekao je Tadić.

Dodao je da širom Srbije ima mnogo nerešenih problema i muka, te da ih nije moguće sve rešiti odjednom. "Sada imamo više od deset godina stvaranja, ali moramo da imamo još vremena da bismo završili posao, nadomak smo cilja da rešimo sve probleme koji su nastali devedestih godina", rekao je predsednik DS.

Pozvao je sve građane da izađu na izbore, poručivši da niko nema pravo da ostane kod kuće i na taj način kaže da ga ne zanima šta je budućnost zemlje."Nije svejedno da li sam predsednik ja ili je to Tomislav Nikolić. Od toga zavisi kakav će biti naš tretman u svetu, kako ćemo se nositi sa problemima. Poštujem svog protivnika, ali smatram da on ne može da obavlja ovaj posao", rekao je Tadić.

Drugi krug predsedničkih izbora biće 20. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja