TEŠKA POBEDA PARTIZANA: Saša Ilić pokorio Kragujevac

Kapiten presudio

TEŠKA POBEDA PARTIZANA: Saša Ilić pokorio Kragujevac

Fudbal -
Kragujevčanima neophodni bodovi za opstanak, Beograđanima za očuvanje liderske pozicije
1 / 4

KRAGUJEVAC - Kapiten Partizana Saša Ilić presudio je derbi 27. kola Jelen Super lige. Kapiten je izvukao sva tri boda za svoj tim golom u 68. minutu za konačnih 1:0 (0:0), pa će Partizan sa najmanje dva boda prednosti ući u večiti derbi narednog vikenda.

Loše je Partizan ušao u meč i u prvih 30 minuta gotovo da nije igrao. Izlaskom Pauljevića i ulaskom Stankovića, živnuli su crno-beli, imali šansu preko Mitrovića u 40. minutu, ali nisu uspeli da stignu do prednosti. Radnički je bio mnogo agilniji u prvom delu, najveću priliku je propustio Beljić u 14. minutu.

Početak drugog dela nagovestio je mnogo više vatre. Prvo je Radnički tražio jedanaesterac u 46. minutu posle duela Stankovića i Petronijevića, a potom je Miljković imao šansu za Partizan. Samo minut-dva kasnije Stanković je ispustio novu veliku priliku za Partizan, kada je sa oko pet metara šutirao, ali je izblokiran.

Usledio je period mirne igre i činilo se da Partizan nema rešenja za bravu Radničkog. U 60. minutu Luka je ušao u igru i promenio mnogo toga u napadu Partizana. Rezultat toga bio je i gol Ilića u 68. minutu. Šćepović je uzeo loptu na oko 25 metara od gola Radničkog, usmerio loptu na desnu stranu ka Luki, ovaj centrirao po zemlji a Saša Ilić sa oko pet metara postiže pogodak.

Radnički je do kraja meča propustio jednu priliku za izjednačenje, kada je Petrović šutirao sa oko 13 metara pored gola.

U finišu meča došlo je do koškanja igrača, posle kojih je Stanković isključen.

Duel na stadionu u Kragujevcu sudio je Dejan Santrač.

RADNIČKI: Čančarević - Pavlović, Marić, Tintor, Otašević - Petrović, Petronijević, Fejsa, Beljić - Milošković, Spalević.PARTIZAN: Stojković - Pauljević, Ivanov, Miljković, Lazevski - Smiljanić, Ilić, Jojić, Marković L. - Šćepović, Mitrović.

http://www.youtube.com/watch?v=XlLTMFyTGos

TOK MEČA

KRAJ

90+3. minut - Smrzla su se srca navijača Partizana. Radnički je bio u napadu, jedna povratna lopta stigla je do Petrovića koji je iz prve opalio po njoj, Stojković se nije ni pomerio, ali je lopta fijuknula pored gola.90+1. minut - Ponovo koškanje na terenu, žute kartone dobijaju Tintor i Stanković. Ovo je Stankoviću drugi žuti karton, pa će Partizan u finišu meča igrati sa igračem manje.90. minut - Šćepović dobija žuti karton, peti u redovima crno-belih.90. minut - Žuti karton za golmana Partizana Stojkovića zbog simuliranja. Četvrti žuti karton za Partizan.89. minut - Korner za Radnički, ali je Đuričković loše izveo udarac.85. minut - Treća izmena u Partizanu, Marković umesto Markovića, Saša umesto Lazara.80. minut - Ivanov dobija žuti karton zbog odugovlačenja igre. Ni bugarski reprezentativac ne mora da strepi za derbi.79. minut - Žuti karton za Petrovića zbog oštrog starta nad Šćepovićem78. minut - Dobra akcija crno-belih, Mitrović je dobio loptu od Markovića, ali je šutirao glavom preko gola.77. minut - Izmena u Radničkom, Milovanović menja Spalević.76. minut - Velika prilika za Petrovića da izjednači, ostaje minimalno vođstvo Partizana. Veznjak Radničkog je sa oko 13 metara šutirao preko gola.74. minut - Šćepović je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali je Čančarević intervenisao i poslao loptu u korner. Ništa od nove šanse za crno-bele.70. minut - Izmena u Radničkom, umesto Beljića u igri je Đuričković. Đuričković je igrač Crvene zvezde koji je na pozajmici u Kragujevcu.68. minut - GOOOL!!! Saša Ilić donosi prednost Partizanu. Pogrešili su odbrambeni igrači Radničkog, Šćepović je uzeo loptu i uposlio Luku. Luka je sa desne strane centrirao po zemlji, a Saša Ilić je sa oko pet metara matirao Čančarevića.60. minut - Druga izmena u Partizanu, umesto Jojića u igri je Predrag Luka.55. minut - Šta je promašio Milošković! Sevnula je kontra domaćina 2 na 2, Milošković je "slomio kičmu" Stankoviću i onda sa pet metara loše šutirao.50. minut - Žuti karton je dobio Saša Ilić, koji je šutnuo loptu posle sudijskog zvižduka. Nepotreban karton za kapitena Partizana. Srećom po Rašovića, Ilić nije jedan od petorice igrača koji bi mogli da propuste derbi ukoliko zarade opomenu.49. minut - Neverovatna prilika za Stankovića, ali samo korner. Pogrešila je odbrana Radničkog, Stanković se iznenada našao sam na oko pet metara, ali je izblokiran i lopta je otišla u korner. Partizan je izveo šest, a Radnički nijedan korner do sada.48. minut - Žuti karton za Otaševića koji je zaustavio kontranapad Partizana.46. minut - Velika uzbuđenja na početku drugog poluvremena. Petronijević je posle duela sa Stankovićem pao u šesnaestercu Partizana, domaćini su silno protestvovali i tražili jedanaesterac, ali je sudija Santrač samo odmahnuo rukom. Odmah u kontranapadu crno-beli su iznudili korner, Miljković je šutirao glavom, ali pravo u golmana Čančarevića.

2. POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme bez golova. Partizan katastrofalno loš, Radnički odigrao sasvim solidno. Crno-beli su tek u finišu prvog dela, posle izlaska Pauljevića krenuo malo agilnije ka golu domaćina, ali bez velikih šansi.44. minut - Partizan je dobio korner posle prodora Miljkovića. Pre izvođenja kornera došlo je do koškanja u šesnaestercu domaćina, Marić i Stanković su zaradili žute kartone. Ništa od šanse za Partizan, Jojić je loše izveo korner.39. minut - Period od desetak minuta bez pravih šansi, igra se uglavnom na sredini terena. Radnički preti iz kontranapada. Jedino vredno pažnje je treći korner za Partizan, ali bez ikakve opasnosti po gol Kragujevčana.30. minut - Lazar Marković šutira sa oko 30 metara, ponovo preko gola.29. minut - Prva izmena u timu Partizana, umesto Pauljevića u igri je Stanković. Milošković je pravio pravi dar-mar po levoj strani pa je trener crno-belih Vuk Rašović reagovao.28. minut - Solidan pokušaj Šćepovića, šutirao je napadač Partizana sa oko 25 metara, ali je lopta preletela gol Radničkog.26. minut - Najveća prilika Partizana do sada. Šćepović je privukao dvojicu fudbalera Radničkog na sebe, uposlio samog Mitrovića koji iskosa sa desetak metara šutira po zemlji ali slabo i pravo u ruke golmana Čančarevića.22. minut - Radnički je dosta agresivniji u odnosu na crno-bele. Prete domaćini uglavnom po bočnim pozicijama, ali za sada osim panike u odbrani Partizana nema većih opasnosti po gol Stojkovića.15. minut - Velika prilika za Beljića. Stojković je kratko boksovao centaršut sa leve strane, lopta je stigla do veznog igrača Radničkog koji šutira sa oko deset metara, ali preko gola.14. minut - Jojić je oprobao šut sa oko 30 metara, ali je lopta otišla pored gola.8. minut - Skraćeni korner za Partizan, Jojić je centrirao, ali je lopta preletela sve.2. minut - Prvi pokušaj Kragujevčana, Petrović je oprobao šut posle povratne lopte Spalevića, ali je njegov šut izblokiran.

1. POLUVREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track