Bombom ubio brata, prijatelja i sebe u diskoteci u Idvoru

Tragedija

Bombom ubio brata, prijatelja i sebe u diskoteci u Idvoru

Crna Hronika -
Saša Bakić (36) bacio „kašikaru“ u diskoteci u kojoj je bilo više od 100 osnovaca koji su slavili malu maturu. Poginuli su Saša, njegov brat Igor (37) i njihov drug Miroslav Simonović (28). Sedmoro gostiju povređeno

PANČEVO - Masakr zbog 100 dinara!- Nemoj, brate! Nemoj!Ovo su, prema tvrdnjama očevidaca stravične tragedije koja se dogodila u banatskom mestu Idvor kod Kovačice oko dva sata posle ponoći između subote i nedelje, bile poslednje reči Igora Bakića (37) iz Sefkerina. On je godinu dana mlađeg brata Sašu pokušao da spreči da u klubu „Dama“ aktivira „kašikaru“.Jeziv događaj, koji je potresao celu Srbiju, započeo je svađom između braće Bakić i njihovog prijatelja i komšije Miroslava Simonovića (28) sa obezbeđenjem kluba „Dama“.- Obezbeđenje je tražilo da kupe po ulaznicu, koja košta 100 dinara, da bi ušli u klub. Nisu hteli, ubeđivanje i koškanje trajali su nekoliko trenutaka, a onda je Saša izvukao bombu i počeo da viče da će je baciti - priča za Kurir očevidac tragedije.Samo nekoliko sekundi kasnije Saša je ostvario pretnje i izvukao osigurač!- Igor je pokušao da mu oduzme „kašikaru“, a kad je bomba ispala Saši iz ruku, pokušao je da je dohvati. Tad je odjeknula eksplozija i Igor je poginuo na licu mesta. Ipak, time što se sagnuo da dohvati bombu primio je na sebe najveći udar i praktično sprečio još veću tragediju u klubu u kojem je bilo oko 150 gostiju, uglavnom osnovaca koji su proslavljali malu maturu - rekao je naš izvor.Od zadobijenih povreda Saša Bakić i Miroslav Simonović izdahnuli su na putu do bolnice, a sedmoro gostiju je povređeno. Ivan I. (30) iz Opova, Aleksandar I. (19) iz Bavaništa i Stefan N. (35) iz Opova su s teški povredama prebačeni u Beograd, Zoranu T. (32) iz Idvora i Zoranu S. (26) iz Sakula pomoć je ukazana u Pančevu, dok su radnik obezbeđenja Zoran M. (34) i Zoran J. (20) iz Farkaždina smešteni u zrenjaninsku bolnicu.

Ovde su deca slavila malu maturu
Ovde su deca slavila malu maturu

Telo Igora Bakića
Telo Igora Bakića

Vlasnik saslušan i puštenProtiv Svetislava B. (55), vlasnika „Dame“, policija će, kako Kurir saznaje, podneti nekoliko krivičnih prijava.- U objektu su maloletnicima služena alkoholna pića, iako to nije dozvoljeno. Takođe, lokal je radio iako mu je oduzeta dozvola zbog neispunjavanja propise o protivpožarnoj zaštiti. Inspektori uprave za vanredne situacije i inspektori protivpožarne zaštite pokušali su da Svetislavu B. uruče novo rešenje o zatvaranju „Dame“, ali je isterao je inspektore iz objekta - kaže izvor Kurira iz policije.Jovica Antonić, portparol pančevačke policije, kazao je za Kurir da je Svetislav B. saslušan, posle čega je pušten na slobodu.

Ispovest učenice koja je bila u diskoteciGazila sam preko tela!IDVOR - Jeziv prizor!Bila sam s društvom u drugom delu lokala, plesali smo i pevali, kad sam čula da je nešto puklo, kao petarda. Muzika je posle nekoliko minuta stala, a neko je viknuo: „Bomba, bomba!“ Moji drugovi su u panici da iskaču kroz prozore, a ja sam krenula ka vratima... Videla sam kako niz stepenice curi krv. Saplela sam se o nekoga ko je ležao na podu. Kasnije sam čula da je to bio jedan od poginuli - ispričala je za Kurir, sva u suzama, Mirjana M. (15) iz Idvora.Devojčica je ispričala još jedan stravičan detalj.- Da bih došla do izlaza, morala sam praktično da gazim po telima poginulih. Noge i sandale su mi bile potpuno krvave - rekla je Mirjana.Čim je začuo eksploziju, Mirjanin otac Živko dotrčao do lokala.- Uh, bilo je strašno kada sam ušao. Krvi je bilo svuda, a nigde nisam video svoje dete. Prepao sam se kao nikad u životu. Vrištao sam, dozivao Mirjanu i najzad mi se u jednom trenutku javila - ispričao je Živko.

Tuga i očaj u porodicama nastradalihTeto, meni je Saša bio tata, a Igor stricJovana Bakić, supruga nastradalog Saše, nije mogla da se smiri kad je čula da je u stravičnoj tragediji izgubila muža.- Nije u stanju da govori. Ostala je sama s troje dece. Igor s porodicom živi u Baru i došao je na nekoliko dana kod Saše, da ih poseti - kaže za Kurir prijatelj Bakića.Tik do njega stvorio se mališan, tužnih očiju.- Teto, meni je Igor bio stric, a Saša tata - tiho je rekao on.Meštani Sefkerina kažu da je otac Miroslava Simonovića za tragediju saznao od Ivana Đorđevića, koji je s njegovim sinom zajedno krenuo u diskoteku.- Gde je moj Miki? - povikao je.Kad je saznao za stravičnu tragediju, pozlilo mu je, pa su morali da intervenišu i lekari iz Opova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track