Uhapšen jedan od dilera sa spiska udruženja Sveti Sava, drugi pušten!

Prva pobeda u Lazarevcu

Uhapšen jedan od dilera sa spiska udruženja Sveti Sava, drugi pušten!

Crna Hronika -
Prilikom saslušanja u policijskoj stanici, Bojan Đurić je svu krivicu preuzeo na sebe i rekao da Miroslav Savić nikakve veze sa drogom nema. Đurić je zadržan u pritvoru, dok je Savić odmah pušten na slobodu

BEOGRAD - Dileri Bojan Đurić Đura i Miroslav Savić Mire uhapšeni su petak u Lazarevcu u stanu u kom su prodavali drogu i kod njih su pronađeni heroin i tablete “trodon”, koje su prodavali dvojici narkomana.

Obojica dilera su na spisku Udruženja “Sveti Sava”, a Savić je već pušten na slobodu jer je svu krivicu na sebe preuzeo Đurić.

Akcija policije koja je deset dana pratila Đurića i Savića bila je izuzetno složena, jer su želeli da prilikom preprodaje droge uhapse dvojicu dugo poznatih dilera.

- On je celog dana prodavao drogu. Čekali smo kupce heroina kod kojih ćemo moći da pronađemo narkotik. Kada su dvojica izašla iz kuće u kojoj su bili Đurić i Savić, iskočili smo iz zasede, legitimisali ih i pronašli heroin. Oni su nam odali u kojim novčanicama su platili drogu, gde je u kući kriju i sve je bilo spremno za glavni deo akcije - otkrivaju u policiji.

Policajci su ušli u dvorište i u tom trenutku je iz kuće izašao Đurić.

- Rekli smo mu da imamo sumnje, a on nam je odmah rekao da slobodno uđemo i pretražimo kuću, da nikakve veze sa drogom on nema. Mi smo ušli i u njegovom stanu ništa nije pronađeno. Popeli smo se, međutim, na drugi sprat. To je stan koji on navodno iznajmljuje i koji je prazan. Pod, zidovi i plafoni. Pretražili smo ga celog, a samo jedna soba je bila zaključana. Kada smo tražili da je otključa, primetili smo nervozu. Kada smo ušli, unutra smo zatekli Miroslava Savića - kažu u policiji.

Sistem prodaje droge je funkcionisao tako što su kupci u stanu Đurića čekali, on bi išao na sprat i donosio heroin.

- Niko nije znao gde je to sakriveno, a kada se u taj napušteni stan uđe, zaista nema ništa. Caka je, međutim, bila ta što je u sobi zaključan bio Miroslav Savić, koji je dodavao drogu Đuriću i ostajao u sobi u mraku, zaključan, sve dok kupci ne odu. U ovakvom sistemu prodaje droge zaista je teško dilere uhvatiti na delu, ali smo uspeli - ističu u lazarevačkoj policiji.

Prilikom saslušanja u policijskoj stanici, Bojan Đurić je svu krivicu preuzeo na sebe i rekao da Miroslav Savić nikakve veze sa drogom nema. Đurić je zadržan u pritvoru, dok je Savić odmah pušten na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track