KRENUO U ODBRANU TITULE: Đoković grešio ali ubedljivo pobedio Lacka
Foto: AP

Australijan open

KRENUO U ODBRANU TITULE: Đoković grešio ali ubedljivo pobedio Lacka

Tenis -
Najbolji srpski teniser počeo je odbranu titule maksimalnom pobedom protiv Slovaka
1 / 4 Foto: Reuters

MELBURN - Najbolji srpski teniser Novak Đoković startovao je na Australijan openu maksimalnom pobedom protiv Slovaka Lukaša Lacka 3:0 (6:3, 7:6(2), 6:1). Bila je ovo 22. uzastopna pobeda u Melburnu.

Drugi teniser sveta je tako na najbolji nači počeo odbranu trofeja koji je osvajao u prethodne tri sezone. Đoković će u drugom kolu igrati protiv Leonarda Majera iz Argentine.

Novak nije bio na razini svojih najboljih izdanja, ali to ne čudi s obzirom da je tek početak prvog gren slema sezone. Srpski teniser je napravio čak 30 neiznuđenih grešaka. Napravio je 10 as servisa, prvi servis je bio 68 odsto, osvojio je 83 odsto poena posle prvog servisa. Đoković je napravio 40 vinera.

TOK MEČA

3. SET

6:1 - As servisom Đoković završava uvodni meč na Australijan openu.5:1 - Nazire se kraj meča, Slovak se definitivno predao.4:1 - Nezaustavljiv je srpski teniser. Lagano, bez većih poteškoća stiže do četvrtog gema u ovom setu i na dobrom je putu da brzo završi posao na "Rod Lejver" areni.3:1 - Slovak je prekinuo niz Đokovića.3:0 - Rapsodija Đokovića na startu trećeg seta. Evidentan je psihološki pad Slovaka posle izgubljenog drugog seta, ali ne treba očekivati da se potpuno predao.2:0 - Brejk Đokovića! Posle samo osam minuta igre. Lacko je napravio tri neiznuđene greške.1:0 - Đoković je osvojio prva tri poena u setu, potom izgubio jedan, ali stigao do startnog vođstva u trećem setu.

2. SET

7:6 - Đoković je u petom poenu napravio mini brejk i time potpuno preuzeo kontrolu igre u svoje ruke. Vezao je naredna četiri poena i stigao do vođstva 2:0.6:6 - Ekspresan gem za taj-brejk.5:6 - Lacko je izborio taj-brekl u drugom setu. Slovak je poveo sa 40:15, ali je Novak uspeo da stigne do izjednačenja i to odličnim riternom u jednom od poena. Međutim, Lacko je potom sjajnom bekend paralelom stigao do prednosti, a potom i neiznuđenom greškom Đokovića, ukupno 27., stigao do vođstva.5:5 - Perfektan gem za Đokovića.4:5 - Đoković je u ovom gemu stigao do prve brejk lopte u setu, ali na mreži nije uspeo da je materijalizuje. Slovak je potom imao tri gem lopte, a iskoristio je četvrtu za novo vođstvo.4:4 - Odličan gem za Novaka, novo izjednačenje.3:4 - Ne da Lacko priliku Novaku za brejk.3:3 - Samo u jednom poenu, nadužem do sada, Đoković je imao problem, ostale poene je relativno lako dobio.2:3 - Ponovo Đoković pravi veliki beoj neiznuđenih grešaka na servis Slovaka. Nove četiri neiznuđene greške, ukupno 21 do sada.2:2 - Forhend je proradio, tri lepa direktna poena omogućila su Novaku da izjednači.1:2 - Još jedan gem u kojem je Đoković pravio veliki broj neiznuđenih grešaka. Ovog puta čak četiri. To je ukupno 17 do sada.1:1 - Dva asa i odličan forhend doneli su Đokoviću izjednačenje u setu.0:1 - Lacko je prvi servirao i osvojio gem za vođstvo na startu drugog seta. Slovak je as servisom završio gem.

1. SET

6:3 - Kraj prvog seta. Siguran je bio Đoković, uz samo jedan izgubljeni poen stigao je do gema i seta. Đoković je u prvom setu imao 63 odsto prvi servis, napravio je dva asa, osvojio dva poena na mreži, ali napravio devet neiznuđenih grešaka.5:3 - Ribrejk Đokovića u pravom trenutku. Srpski teniser je vezao dve brejk lopte, iskoristio drugu posle neiznuđene greške Slovaka i stigao nadomak prvog seta.4:3 - Neverovatan niz neiznuđenih grešaka Đokovića u ovom gemu. Lacko koristi prvu od dve vezane brejk lopte.4:2 - Dve neiznuđene greške Đokovića doprinele su da Slovak dobije drugi gem u meču i to bez izgubljenog poena.4:1 - U sjajnom ritmu je srpski teniser, bez izgubljenog poena stiže do velike prednosti u prvom setu.3:1 - Prvi brejk u meču, pravi ga Novak Đoković. Srpski as je stigao do dve vezane brejk lopte, iskoristio je drugu.2:1 - Uz samo jedan izgubljeni poen srpski teniser čuva svoj servis.1:1 - Lacko je osvojio prvi gem u ovom meču. Slovak je odservirao dva asa, a Đoković je pridodao i dve greške.1:0 - Đoković se mučio u uvodnom gemu u kome je servirao. Slovak je imao dve brejk šanse (15:40), ali ih nije iskoristio, pa je srpski teniser sa četiri dobra servisa osvojio prvi gem.

http://www.youtube.com/watch?v=GwJW_62GdZk
http://www.youtube.com/watch?v=bTQqwpjkGTM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track