KINZI REŠIO DRAMU: Partizan osvojio Skoplje

Crno-beli gostuju u Makedoniji

KINZI REŠIO DRAMU: Partizan osvojio Skoplje

Košarka -
Amerikanac pogodio ključne poene za trijumf nad MZT-om

SKOPLJE - Košarkaši Partizana savladali su MZT 70:69 (16:21, 20:14, 19:16, 15:18) u utakmici petog kola regionalne ABA lige i sa četiri pobede u dasadašnjim mečevima se izjednačili sa Cedevitom na vrhu tabele. Izabranici trenera Duška Vujoševića su se posle evroligaške pobede nad Nanterom pre dva dana i puta autobusom u Skoplje mučili sa timom MZT-a, koji trenira nekadašnji strateg FMP-a i Crvene zvezde Vlada Vukoičić, za koga je Vujošević jednom istakao da mu je jedan od najteži rivala, jer kako je kazao "ume da spremi tim"Partizan se mučio, tokom prvog poluvremena uglavnom bio u zaostatku (vodio samo 26:25 i 36:35), ali je u nastavku predvođen Kinzijem do pet minujta pre kraja držao prednost od nekoliko poena. MZT je tada izjednačio na 62:62, i do kraja utakmice igralo se u poen po poen, a pobedonosni koš postigao je upravo Kinsi, sa 36 poena ubedljivo najefikasniji na meču.

Dok se čeka reakcija Partizana na fizički napad navijača MZT-a, koji se dogodio posle utakmice, trener Duško Vujošević je pričao samo o igri."Mnogo sam se plašio ove utakmice. Veoma je kratka bila pauza između utakmice sa Nanterom i meča sa MZT. Drugo, dobro mi j poznato i koliko Partizan ima navijača i simpatizera u Makedoniji, međutim i sa kojim temperamentom i energijom igra MZT protiv nas, tako da je i to bilo nešto što je upozoravalo. Potom, povreda Vestermana na početku utakmice, Bogdanović koji je igrao praktično pod povredom koju je zaradio na kraju duela sa Nanterom, ali želeo je da bude u timu, i to su sigurno faktori koji su dodatno otežavali našu igru", rekao je Vujošević i dodao:"Slab početak, zatim smo se konsolidovali i jednog momenta poveli šest razlike, međutim u završnici utakmice domaćin je napravio seriju 8:0. Posmatrajući u kontekstu da je ekipa umorna, da imamo povređenih igrača, da je protivnik jako nezgodan, da su dva boda veoma značajna, da je utakmica bila na gostujućem terenu iako možemo da igramo i igraćemo sigurno bolje, veoma sam zadovoljan i angažovanjem i sa pobedom", kaže Vujošević.

ABA liga, 5. kolo

Subota:

Cibona - Cedevita 66:51Zadar - Mega Vizura 75:81Radnički Kragujevac - Olimpija 81:66Krka - Igokea 69:66

Nedelja:

MZT - Partizan 69:70 Široki - Budućnost 67:81 Ponedeljak:20:30 Crvena zvezda - SolnokTabela: Cedevita 4-1, Partizan 4-1, Cibona 3-2, Radnički 3-2, Krka 3-2, Budućnost 3-2, Crvena zvezda 3-1, Mega Vizura 2-3, Igokea 2-3, MZT 2-3, Široki 2-3, Solnok 2-2, Zadar 1-4, Olimpija 0-5

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track