BLAMAŽA: Partizan se provukao, Grobari terali upravu

Biće Ludo(gorec)

BLAMAŽA: Partizan se provukao, Grobari terali upravu

Fudbal -
Srpski šampion je izborio plasman u treće kolo kvalifikacija, gde će igrati protiv bugarskog Ludogoreca
1 / 5

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici drugog kola, igrali protiv jermenskog Širaka nerešeno 0:0.Prvak Srbije prošao je dalje zahvaljujući golu postignutom u prvom meču prošle srede u gostima (1:1), ali i odbranama golmana Milana Lukača, koji je večeras više puta sjajno intervenisao.Partizan je razočarao prikazanom igrom i uspeh je ostvario posle mnogo muka i uz dosta sreće. Crno-beli su od 56. minuta igrali oslabljeni, nakon što je Vladimir Volkov zaradio direktan crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

Najbolju ocenu igara crno-belih dali su navijači koji su posle meča gromoglasno skandirali "Uprava napolje".Upravo je Volkov bio strelac izjednačujućeg gola pre sedam dana u prvom meču u Jermeniji.Partizan će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca, koji je u dvomeču bio bolji od Slovana iz Bratislave (1:2, i 3:0).Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija na programu su 30. i 31. jula, a revanši 6. i 7. avgusta.

Glavni sudija meča biće Joanis Anastasiju sa Kipra.Stadion: Humska, gledalaca: 20.000PARTIZAN: Lukač - Aksentijević, Ostojić (Stanković od 46.), Ivanov, Volkov - Marković - Ilić, Jojić, Luka (Ivković od 60.), Malbašić (Kojić od 46.) - Šćepović.ŠIRAK: Harutjunjan - Kadio, Kjere, Hovhanisjan, Davtjan - Hakobjan, Aleksanjan, Muradjan, Diop - Fofana.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ MEČA - Navijači Partizana su apsolutno nezadovoljni izdanjem svojih ljubimaca. Skandiranje "Uprava napolje" ispratila je crno-beli tim.

87. minut - Navijači Partizana skandiraju "Uprava napolje".86. minut - Muradjan šutira sa oko 20 metara, ali srećom po Partizan pored gola.82. minut - Korner za goste, Širak mora da postigne pogodak, ima i igrača više. Partizan se očajnički brani.80. minut - Više nego sumnjiva situacija u šesnaestercu Partizana. Fofana je uleteo između nekoliko igrača crno-belih, pao, ali je sudija Anastasiju odmahnuo rukom. Utisak je da ne bi pogrešio i da je pokazao na belu tačku.78. minut - Jojić je centrirao, Ivković vratio loptu glavom ka penaltiku, ali tamo nije bilo igrača Partizana. Uglavnom se igra na sredini terena.62. minut - Jojić je centrirao, Stanković glavom zahvatio loptu, ali ona odlazi pored stative.60. minut - Treća izmena u Partizanu, umesto Luke u igri je Saša Ivković.54. minut - Crveni karton za Volkova! Došlo je do koškanja u šesnaestercu Širaka, Fofana je pao posle duela sa Volkovom. Igrač Partizana je isključen, a napadač gostiju je dobio žuti karton.54. minut - Ilić je prošao po levoj strani, centrirao ka Kojiću koji je šutirao, ali je golman gostiju izbacio loptu u korner.51. minut - Neverovatna šansa za Širak, Lukač je spasao Partizan sigurnog gola. Ponovo je Fofana izašao sam ispred golmana Partizana.49. minut - Pokušao je Ivanov glavom posle centaršuta Jojića, ali lopta odlazi preko gola.48. minut - Kadio je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Volkovim.47. minut - Jojić je uspeo da prođe po desnoj strani i da centrira, ali Luka nije lepo primio loptu u šesnaestercu gostiju.46. minut - Dve izmene u ekipi Partizana. Kojić ulazi umesto Malbašića, a Stanković umesto Ostojića koji je zaradio žuti karton u prvom poluvremenu.

1. POLUVREME

Kraj prvog poluvremena. Deo navijača ispratio je svoje ljubimce zvižducima. Crno-beli su imali dve dobre prilike u prvih 45 minuta, prvo u 29. minutu Volkov, a potom nekolicina igrača u 34. minutu. Širak je mogao do vođstva u 42. minutu, kada je Fofana zaobišao Lukača, ali je Aksentijević u poslednjem trenutku izbacio loptu klizećim startom.44. minut - Jojić je pokušao da uposli Volkova, ovaj sa nekih 7-8 metara samo vrhom kopačke uspeo da zakači loptu, nedovoljno da ozbiljnije ugrozi gol Jermena.42. minut - Velika prilika za Širak! Fofana je dobio idealnu loptu između dvojice igrača Partizana od Muradjana, zaobišao Lukaća, ali je Aksentijević u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner.34. minut - Neverovatno šta nije bio gol. Šćepović, pa Luka, pa opet Šćepović, pa Malbašić, pa Šćepović po treći put, pa Saša Ilić, svi su šutirali u pet metara od gola gostiju, ali lopta prosto nije htela u gol. Na kraju Ilić nije uspeo sa nekoliko milimetara da ugura loptu kolenom u gol.29. minut - Velika prilika za Partizan, Filip Malbašić je oštro šutirao sa ivice šesnaesterca, golman Harutjunjan odbio loptu, ona je došla do Volkova koji sa oko 7-8 metara iskosa sa leve strane šutira pored gola.27. minut - Širak je sve češće u napadu, sreća po Partizan Fofana u ovom minutu nije primio loptu na najbolji način.25. minut - Opasna situacija pred golom Partizana, Širak je imao slobodan udarac sa oko 30 metara iskosa sa leve strane, ubačena je lopta u kazneni prostor, ali su domaći fudbaleri uspešno intervenisali.11. minut - Aksentijević je centrirao sa desne strane, Šćepović glavom spustio glavu Jojiću, a ovaj iz poluvoleja sa oko 20 metara šutirao preko gola.7. minut - Saša Ilić je vratio jednu loptu ka imenjaku Markoviću, ali je ovaj sa oko 25 metara šutirao daleko iznad gola Širaka.5. minut - Partizan je počeo daleko agresivnije, ali bez većih prilika pred golom gostiju.1. minut - Partizan će u prvom poluvremenu napadati ka severnoj tribini. Domaćin igra u prepoznatljivim crno-belim dresovima, gosti u narandžastim.

Bugarin Ivan Ivanov, koji je bio na pragu odlaska u Bazel, dobio je ovacije od strane Grobara po istrčavanju na zagrevanje.

Nova pojačanja Partizana Đemba Đemba i Obradović izašli su na teren pola sata pre početka meča i nagrađeni su aplauzom od strane navijača.

http://www.youtube.com/watch?v=s4YvMLpJvXM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja