Velika Ivanča: Ćerke ubice odlučile - biće kremiran!
Foto: Tanjug

Velika Ivanča: Ćerke ubice odlučile - biće kremiran!

Crna Hronika -
Ljubišine ćerke ne bi želele da im očev grob, uz grobove njegovih žrtava, bude grob spoticanja i razmirica. Rešile su, sa najbližom rodbinom, da očevo telo - kremiraju

Dok su porodice žrtava u Velikoj Ivanči oplakivale svoje najmilije, u subotu, prvog dana posle sahrane, telo ubice Ljubiše Bogdanovića, nakon obdukcije na Institutu na sudsku medicinu, dopremljeno je u kapelu u Deligradskoj ulici u Beogradu.Njegova porodica odlučila je da bude kremiran. A gde će završiti prah, o tome još ne razmišljaju. Njegovi žele da na ovaj način ukažu poštovanje prema očevim žrtvama, ograde se od njegovog zločina, a Velikoj Ivanči pomognu da se smiri, i da se ne deli."Za nas bi rasterećenje bilo kada bi neko, a ja sad ne znam da kažem ko, odlučio gde bi taj pepeo bio pohranjen", kaže jedan od rođaka Bogdanovića.

" Da se zakopa? Zaboravi? Uništi? Kako god, samo da ove porodice lakše premoste nesreću. Da se selo smiri i ne deli. Da u miru dočeka Vaskrs. Vaskrs duše i praštanja. Života, kakav je nekad bio u Stublinama, ovom našem mirnom zaseoku."Malo je ko od nas, do onog prokletog utorka, zaključavao vrata", govori Milovan Kostadinović, komšija Bogdanovića i dodaje:" Pre, nije bilo potrebe. A to, da li je moguće da se ovde živi kao nekad... Nikad! Rane su duboke i niko ih ne zaceli. Ne kažem da su Ljubišina deca otvorila te rane. Ali on jeste. Razumna je odluka da mu se za grob nikada ne sazna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja