PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 11. septembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

RUSIJA OSTAJE UZ SRBIJU! PUTIN: Vučić lično doprineo razvoju rusko-srpskih veza! IZVINIO SE ZA ZAHAROVU

Predsednici dve države razgovarali juče telefonom. Šef Kremlja informisan o razgovorima u Vašingtonu i Briselu o Kosovu, potvrdio je „nepromenljivost principijelog stava u vezi sa pronalaskom kompromisnog rešenja prihvatljivog za Beograd“.

foto: Marina Lopičić

GRENEL PODRŽAO NOMINACIJU VAŠINGTONA, BEOGRADA I PRIŠTINE: Nobelova nagrada za istorijski sporazum

Specijani savetnik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel pozdravio je danas drugu nominaciju predsednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, a ovaj put su za tu prestižnu nagradu nominivani i Beograd i Priština.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA NETANJAHUOM: Odličan razgovor! Potvrđeno prijateljstvo Izraela i Srbije

Predsednik Srbije Alkesandra Vučić izjavio je da je imao odličan telefonski razgovor sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u kojem je potvrđeno prijateljstvo dve zemlje i najavio posetu Izraelu.

VUČIĆ SE SASTAO SA DODIKOM U ČETIRI OKA: Razgovarali bez saradnika, pogledajte kako vila Mir izgleda iznutra (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, bez prisustva saradnika, u vili Mir u Beogradu.

MALI O EKONOMSKIM MERAMA ZBOG KORONE: Sačekaćemo oktobar i novembar da bi planirali nove korake

Država redovno analizira i prati posledice pandemije virusa korona, a kako bismo stekli detaljnu sliku o našim prihodima i finansijama i da bismo isplanirali eventualne dalje korake, sačekaćemo oktobar i novembar, rekao je za Sputnjik ministar finansija Srbije Siniša Mali.

foto: Kurir, Printscreen

SIVA ZONA: Šolakove televizije rade van zakona, nemaju dozvole, reklame emituju na crno, izbegavaju porez...

Za razliku od domaćih emitera, televizije N1, Nova S, Sport klub i ostali kablovski kanali Junajted grupe jednostavno su nevidljivi za domaće zakone, i to zahvaljujući skr

ivenom vlasništvu, registraciji van Srbije i programu koji se ne tretira kao proizvod nastao u Srbiji.

UŽIVO KORONA U SRBIJI, NAJNOVIJI PRESEK: 92 pozitivna, 1 pacijent preminuo

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", u Srbiji je tokom poslednja 24 sata testirano 9.507 građana, a pozitivne na korona virus su 92 osobe.

foto: Covid19.rs Printscreen

GORI INTERNET, KON JUTROS ZAPALIO MREŽE: Treba da se odlučimo šta nam je važnije! Evo šta je napisao

Treba da se odlučimo... Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom... Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci venčanica uspešno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi I čuvanje zdravstvenog sistema Srbije?, napisao je epidemilog dr Predrag Kon jutros na svom Fejsbuk profilu i istog trenutka zapalio mreže, izazvao komentare i podelio Srbiju na temu šta nam je činiti.

NIKO KO IMA MAČKE NIJE OBOLEO OD KORONE! Dr Gligić prva potegla tu temu, a svet istražuju da li one kriju LEK ZA KORONU

Nakon što je čuveni virusolog dr Ana Gligić rekla da se do sada "niko nije zarazio ko ima mačke", mnogi su se najednom zainteresovali za ove životinje i da li upravo one kriju lek za SARS-CoV-2.

KRIZNI ŠTAB U PONEDELJAK O KARANTINU ZA SRPSKE TURISTE U CRNOJ GORI: To već znate, ali evo koliko bi mogao da traje!

Na sednici Kriznog štaba koja će se održati u ponedeljak, raspravljaće se o evantualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, pre svega iz Crne Gore, gde je poslednjih dana gotovo svaka treća testirana osoba bila pozitivna na virus kovid-19.

foto: Zorana Jevtić

ĐACI BEZ KNJIGA: Osnovci još nisu dobili besplatne udžbenike od državeDRUŠTVO

Besplatni udžbenici za osnovce koji na to imaju pravo u nekim školama još nisu stigli, pa učenici nemaju iz čega da uče i rade, a neki roditelji su čak i kupili knjige kako im deca ne bi zaostajala u gradivu za ostatkom razreda. Međutim, dosta je onih koji to ne mogu da priušte i đaci nemaju iz čega da rade ni na časovima, niti domaći.

VEĆE PENZIJE VEĆ OD JANUARA I TO PO ŠVAJCARSKOJ FORMULI: Evo koliko ćete primati ako ste 2012. imali 20.000 ili 30.000! Januarske penzije biće uvećane u skladu sa "švajcarskom formulom" čime će se nastaviti unapređenje standarda penzionera i u 2021. godini, kako je to najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

PETAR STRUGAR MI JE REKAO DA SMRDIM! Radnik na salašu priznao da je pesnicom UDARIO glumca, pa otkrio svoju stranu priče

Glumac Petar Strugar prijavio je u četvrtak da je fizički napadnut u Jakovu, na salašu čiji je zakupac. Rekao je da ga je pesnicom u glavu posle rasprave udario radnik na salašu Ivan G.

DUPLA SAČEKUŠA ZA RUTOVIĆEVOG KUMA: Poznatog ugostitelja vrebale dve ekipe egzekutora, NIJE IMAO ŠANSE DA PREŽIVI!

Sumnja se da je likvidacija Dragana Ristića Čađe pažljivo planirana, kao i da je u organizaciji učestvovalo više osoba.

UŽASNA TRAGEDIJA! MAJKA I SIN UMRLI U ROKU OD POLA SATA: Nju udario auto dok je čekala Hitnu, a njemu pozlilo i umro

U blizini Borskoj jezera sinoć se dogodila nesreća kada je Draganu P. (51) pozlilo, a njegovu majku Slavku T.M. (70) udario auto dok je čekala Hitnu pomoć zbog sina. Hitna je prvo probala da pomogne ženi, a kada nisu uspeli, otišli su u kuću gde je sin već bio mrtav.

foto: Adria Media TV

STRAVA I UŽAS U NOVOM SADU! Brutalno prebijen mladić, nasilnik ga tukao i kad je ostao bez svesti (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Brutalno prebijanje dogodilo se sinoć u Novom Sadu. Snimak sa sigurnosne kamere iz jednog lokala koji kruži društvenim mrežava je jeziv.

ISTRAGA O ZLOSTAVLJANJU DEVOJČICE (8) U ZAJEČARU: Ispričala da to nije bio jedini čika?!

Zaječarsko tužilaštvo saslušalo devojčicu (8), koju je letos kako se sumnja zlostavljao M. S. dok ju je učio da pliva. Devojčica (8) iz Zaječara, koja je, kako se sumnja, letos bila žrtva M. S. (64), saslušana je u zaječarksom tužilaštvu i rekla da M. S. "nije jedini "čika" koga je morala da zadovoljava.

UHAPŠEN PEDOFIL, MAJKA DEVOJČICE (8) OČAJNA: Komšija mi zlostavljao ćerku, htela sam da ubijem gada!

Novosađanin N. P. (49) uhapšen je zbog sumnje da je od maja do septembra seksualno zlostavljao komšinicu (8), i to kada je ona boravila u njegovoj kući kao gošća. Osumnjičenom pedofilu lisice su stavljene prekjuče, a tereti se za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

foto: Shutterstock

UBILA, PA ZAPALILA BABU U BEOGRADU: Desanka se krila 11 godina! Konačno je uhapšena, a evo kako se branila

Desanka N. (42) iz Pančeva uhapšena je zbog sumnje da je u avgustu 2009. godine na Zvezdari u Beogradu ubila Milju Reč (77), a potom zapalila stan starice kako bi prikrila tragove zločina.

AMFILOHIJE HOĆE DA GRADI HRAM NA CETINJU, MINISTAR KULTURE ODMAH SKOČIO: To nećemo dozvoliti!

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije rekao je da se nada da će sledeće godine početi izgradnja sabornog hrama Svete Trojice na Cetinju, gde planira da pohrani tri relikvije, od kojih je jedna ikona Bogorodice Filermose, koja se nalazi u Narodnom muzeju Crne Gore.

SKANDALOZNO PLJUVANJE AMERA PO ĐOKOVIĆU: Novak je po njima "NAJVEĆI MAGARAC" u istoriji profesionalnog sporta!

Ko o čemu, američki mediji o Novaku Đokoviću. Tako i poznati sajt "The daily beast" donosi skandalozan tekst o najboljem srpskom i svetskom teniseru.

foto: printskrin

LITVANIJA PRIZNALA TIHANOVSKAJU ZA PREDSEDNICU BELORUSIJE: Pozvali međunarodnu zajednicu da podrži jedan zahtev

Bivši kandidat za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovskaja i opozicioni Koordinacioni savet su jedini legitimni predstavnici Belorusije, navodi se u rezoluciji koju je usvojio litvanski Sejm (parlament).

STRAVIČNI POŽARI U KALIFORNIJI NASTAVLJAJU DA ODNOSE ŽIVOTE: Poginulo najmanje 10 ljudi, 16 se vodi kao nestalo (VIDEO)

Vlasti severne Kalifornije saopštile su danas da je najmanje 10 osoba preminulo u požarima, kao i da se 16 osoba još uvek vodi kao nestalo. Policija okruga Bute pronašla je sedam tela, a dan pre toga tri, prenosi AP.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track