PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 12. septembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

PRIBIĆEVIĆ U USIJANJU NA KURIR TELEVIZIJI: Ako Tramp odluči da Balkan uđe u EU, to će se i desiti

Ognjen Pribićević, bivši ambasador Srbije u Berlinu i Londonu i nekadašnji pomoćnik ministra spoljnih poslova, izjavio je u emisiji „Usijanje“ na TV Kurir da je sporazum u Vašingtonu najznačajniji srpski spoljnopolitičkom potez u poslednjih deset godina.

SVEČANA PROMOCIJA Vučić: Dragi kadeti, Srbija je ponosna na vas i svoju vojsku! Jedna je jedina otadžbina Srbija

foto: Tanjug Printscreen

Srbija je ponosna na svoju vojsku, na svoje oficire i vojno školstvo - rekao je Vučić u svom pozdravnom govoru kadetima kojima se obratio sa dragi kadeti rekavši da je poslednjih godina urađeno mnogo toga i kada je reč o statusu, novim zgradama, njihovom boljitku, popularnosti odlaska u vojsku, gde se VS vidi kao budućnost, mesto za pristojan život za sebe i porodicu.

SRBIJA I SRPSKA ĆE IMATI SVOJ PRAZNIK Dodik: Dan srpskog jedinstva će se obeležavati 15. septembra

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska i Srbija doneti identične zakone kojima će regulisati karakter Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

EKSKLUZIVNO! MAMIĆ O PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić je gospodin! Bila bi mi čast da popijemo piće (VIDEO)

Nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić govorio je o pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Crvenu zvezdu.

foto: Marina Lopičić, Printskrin

SINIŠA MALI O POVEĆANJU PENZIJA: Rastu po zakonu i po “švajcarskoj formuli” koja je uneta u taj zakon

Ministar finansija Siniša Mali osvrnuo se na kritike povodom novog povećanja penzija:

POLICIJA TRAGA ZA OVIM ČOVEKOM: On se iživljavao nad onesvešćenim mladićem u Novom Sadu (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (30) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao mladića (27) i slomio mu obe ruke.

foto: MUP Srbije

VLADIMIR REBIĆ: Hajka pojedinih političara je sramotna, da prestanu da izjavama otežvaju rad policiji

Direktor policije Vladimir Rebić apelovao je večeras na pojedine političare da prestanu da svojim izjavama ne otežžavaju rad policijskim služžbenicima i tužžilaštvima.

OGLASIO SE KC VOJVODINE Evo u kakvom je stanju primljen mladić koji je brutalno prebijen u Novom Sadu UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Kliničko bolnički centar Vojvodine oglasio se povodom brutalne tuče u kojoj je Ivan Kontić pretukao mladića u Novom Sadu.

"Pacijent, M.M. (28) primljen je u Urgentni centar 24. avgusta u večernjim satima sa teškim telesnim povredama: prelomom podlaktice, multiplim povredama mekih tkiva glave i lica, grudnog koša i karlice", kaže se u saopštenju.

TEŠKA PREVARA: Dragica Nikolić svu imovinu i pare iz fondacije prebacuje na sebe

Bivša prva dama izmenila je statut fondacije „Dragica Nikolić“ kako bi, u slučaju gašenja, sva sredstva prenela na svoje udruženje Zavet, čije je sedište gotovo istog dana preselila na kućnu adresu.

foto: Nemanja Nikolić

O ČEMU ĆE SE RAZGOVARATI S PREDSTAVNICIMA DFC KAD DOĐU Vučić: U pitanju su važne stvari za ceo Balkan

Predstavnici američke razvojne banke (Development Finance Corporation), DFC, za desetak dana stižu u Beograd, gde će im, na osnovu sporazuma iz Vašingtona, biti sedište, tačnije regionalni "hab", a o čemu će sve razgovarati sa partnerima u Srbiji još nije zvanično najavljeno, izuzimajući projekte predviđene dpokumentom iz Bele kuće.

KORONA U SRBIJI, NAJNOVIJI PRESEK: 72 pozitivna, 1 pacijent preminuo

foto: Covid19.rs

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", u Srbiji je tokom poslednja 24 sata testirano 6.068 osoba građana, a pozitivne na korona virus su 72 osobe.

SRBIJA IMA HRANE ZA NAREDNE DVE GODINE Nedimović: Jedna od najboljih godina za kukuruz

Ne samo da neće biti problema sa kukuruzom nego će ovo biti jedna od najboljih godina, sa prinosom većim od sedam do 10 odsto nego prethodne godine, ocenio je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

foto: printskreen Kurir

JEZIVA TRAGEDIJA KOD VRNJAČKE BANJE: Dečaci noćas poginuli na motoru bez tablica, imali 16 i 17 godina

Na lokalnom putu u Gračacu kod Vrnjačke Banje noćas su poginula dva dečaka od 16 i 17 godina na motoru zapremine 125 kubika koji nije imao ni registraciju.

VELIKA TRAGEDIJA U NOVOM PAZARU, POGINUO MLADIĆ (24): Pozajmili džip da odvezu drugaricu, pa udarili u banderu

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u novopazarskom naselju Prćenova, na magistralnom putu ka Goliji, nastradao je Nemanja P. (24), a povređeno je još dvoje koji su prošli bez težih posledica.

DVA LICA POGINULA U ROKU OD JEDNOG SATA: U dve odvojene nesreće smrtno stradala dvojica traktorista

U dve odvojene nesreće, dva lica su danas poginula u Topličkom okrugu, za nešto više od sat vremena. Obojica su bili na traktorima.

PUTIN SE SKORO NIKAD NE IZVINJAVA ALI VUČIĆU JESTE: Evo kome se samo ruski šef države još izvinio!

foto: Marina Lopičić

Britanski BBC objavio je povodom izvinjenja ruskog predsednika Vladimira Putina srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću zbog posta Marija Zaharove na Fejsbuku, da su takva javna njegova izvinjanja retkost i podseća na to kome se predsednik Rusije do sada izvinio i zbog čega.

MILAN KNEŽEVIĆ - PRVI OBAVEŠTAJAC CRNE GORE? Čelnik DF tvrdi da će odluku o ulasku u ANB doneti sam!

foto: Youtube prtscr / Vijesti online

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević gostujući na A1 kazao je da je čuo da on figurira za prvog čoveka ANB-a, ali da će to biti isključivo njegova odluka.

SNIMAK KOJI SU SVI ČEKALI! Gde je TAČNO i KAKO loptica pogodila sudiju! Navijači traže od Đokovića DA POKRENE TUŽBU!

Novak Đoković je diskvalifikovan kada je lopticom pogodio linijskog sudiju u osmini finala US Opena 2020, a njegovi navijači izneli su najnovije dokaze na osnovu snimka koji je osvanuo u javnosti.

foto: Printscreen

GROBARI BLOKIRALI CENTAR BEOGRADA: Navijači Partizana protestovali ispred FSS na Terazijama! VIDEO Navijači Partizana okupili su se na Terazijama ispred adrese u kojoj se nalaze prostorije Fudbalskog saveza Srbije, gde su održali protest. Pristalice crno-belih su protestovali i pre nekoliko dana ispred Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

GLUMAC TIHOMIR ARSIĆ O BORBI SA OPAKOM BOLEŠĆU: Sedim i pijem sa društvom, ne obazirem se na loše prognoze!

foto: Printscreen Tanjug

Tihomir Arsić danas je recitovao pesmu u okviru svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, a svi su primetili da je smršao više od 30 kilograma. Glumac za Kurir kaže da nije tajna da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno narušeno i da se to odrazilo na njegov izgled. On ističe da se hrabro upustio u borbu sa opakom bolešću.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track