PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 10. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

ZAVRŠEN VOJNI SPEKTAKL NA PEŠTERU Gruva pasars, rat se vodi! Agresor na jugozapadu Srbije! Vučić čestitao na vežbi Sadejstvo 2020

Vežba je održana po scenariju u kom je neprijatelj izvršio agresiju i zauzeo jugozapadni deo naše zemlje. Cilj je proterivanje neprijatelja i zaštita stanovništva! Na vežbi su prvi put i migovi 29 koji su dejstvovali bojevom municijom.

foto: Kurir TV

VOJSKA SPOSOBNA I OBUČENA DA SAČUVA ZEMLJU OD SVAKOG AGRESORA: Snažna poruka Vučića nakon velike vežbe na Pešteru (FOTO/VIDEO)

Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na veru i nacionalnost, spremna je, sposobna i obučena da sačuva i njih i našu zemlju, ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na Srbiju, poručio je predsednik Aleksandar Vučić nakon vojne vežbe "Sadejstvo 2020" na Pešteru.

foto: Kurir TV

ZORAN ŽIVKOVIĆ BRUTALNO SPUSTIO MLAĐANA ĐORĐEVIĆA: To što si ćelav, nizak i drčan, ne znači da si Putin

Lider Nove stranke Zoran Žiković brutalno je "spustio" predsednika Pokreta "Oslobođenje" i Đilasovog bliskog saradnika Mlađana Đorđevića.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 168 novozaraženih, 1 preminuli, na respiratorima 22 pacijenta

U poslednjih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 4.976 njih 168 je bilo pozitivno, dok je preminula jedna osoba.

foto: Printscreen

RIGOROZNE KONTROLE INSPEKCIJE: U Beogradu zatvorena zatvorena dva objekta zbog nepoštovanja epidemioloških mera!

Sanitarna inspekcija je u noći između petka i subote kontrolisala 12 objekata u Beogradu, a dva su zatvorena zbog nepoštovanja epidemioloških mera, rekao je doktor Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, najavljujući dosledno sprovođenje pojačanog nadzora.

PREMINUO AUTOR ČUVENE PESME MARŠ NA DRINU: Miloje Popović Kavaja biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Književnik Miloje Popović Kavaja preminuo je u subotu.

KONAČNO PREKID VATRE: Primirje u Nagorno-Karabahu stupilo na snagu! Pregovori u Moskvi trajali do duboko u noć! (FOTO)

U Nagorno-Karabahu je u 12 sati po lokalnom vremenu (10 sati po srednjoevropskom) stupio na snagu prekid vatre, u skladu s dogovorom postignutim u petak na sastanku u Moskvi.

TRAMP SE OBRATIO PRISTALICAMA SA BALKONA BELE KUĆE: Osećam se odlično! (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp prvi put se pojavio u javnosti nakon izlaska iz bolnice.

foto: EPA/Erin Scott

KIM ŠOKIRAO SVET: Pohvalio se novom interkontinentalnom balističkom raketom, NAJVEĆOM do sada! (FOTO, VIDEO)

Severna Koreja priklazala je na vojnoj paradi povodom 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije novu interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) za koju analitičari kažu da još nije viđena, javljaju agencije.

foto: Profimedia / Yonhap

DVA MESECA SPAVAO PORED MRTVE SESTRE: Komšijama lagao da je bolesna, kad su provalili u sobu zatekli užas! HOROR U HRVATSKOJ

Nakon što Vesna Rajić (62) iz sela Batina u hrvatskoj Baranji dva meseca nije izašla iz kuće niti se ikome javljala, komšijama je to bilo sumnjivo.

SKOČIO SA 4. SPRATA, POGINUO NA MESTU: Nišlija čuo zvono na vratima, uspaničio se, bacio smotuljak pa i on krenuo kroz prozor

Muškarac Mladen M. (37) poginuo je u petak oko 21 sat u Nišu kada je iskočio kroz prozor svog stana u Dimitrovgradskoj ulici kada mu je policijska patrola pozvonila mu na vrata.

foto: M. S.

POMOĆNICA MINISTRA POLJOPRIVREDE NA SASLUŠANJU: Evo kako se branila u Tužilaštvu, moguće je da je puste na slobodu (VIDEO)

Daria Janjić Nišavić, pomoćnica ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koja je osumničena za primanje mita, saslušana je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

PRONAĐENA NESTALA SRPKINJA (21) U PARIZU! Majka odahnula: Aleksandra je živa i zdrava

Srpkinja Aleksandra koja je u petak uveče nestala u Parizu, pronađena je živa i zdrava, objavila je Fejsbuk stranica "Svi Srbi u Parizu".

RADNIK PAO SA VISINE OD 2 METRA: Hitno prebačen u Kliničko bolnički centar Zemun

Radnik na gradilištu u Zemunu povređen je u subotu oko 15.30 kada je pao tokom rada. On je pao sa dva metra visine i sa povredom leđa prevezen je u KBC Zemun.

POBEGAO SA MESTA NESREĆE: Žena preminula u bolnici, policija osumničenog pronašla u NEVEROVATNOM STANJU

Oko ponoći je u Žitorađi došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Miroslava S. (38).

NIKOLA PEKOVIĆ U TEŠKOM STANJU ZBOG KORONE: Slavnom košarkašu oba plućna krila pod infekcijom! BORI SE ZA ŽIVOT!

Bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković (34), zaražen je korona virusom i nalazi se u teškom stanju sa upalom oba plućna krila.

DRAMA KAKVU JADRAN NE PAMTI! PARTIZAN IZGUBIO OD BUDUĆNOSTI TROJKOM SA ZVUKOM SIRENE: Crno-beli poraženi posle 2 produžetka

Košarkaši Partizana poraženi su posle dva produžetka od Budućnosti 101:99, a u poslednje dve sekunde videli smo dve trojke.

TO NEĆE BITI OBIČAN MEČ, VIDEĆEMO NEŠTO NEVEROVATNO: Novak treba da ide preko granice, biće mnogo nervoze (FOTO)

Aleks Koreča, bivši drugi teniser sveta i dvostruki finalista Rolan Garosa, komentarisao je predstojeće finale Grend slema u Parizu.

BARD SRPSKOG FUDBALA U USIJANJU NA KURIR TELEVIZIJI! Živadinović: Vodio sam igrače na partizansko groblje pred važnu utakmicu

O aktuelnom trenutku "orlova", ali i mnogo drugih tema u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji govorio je Milan Živadinović.

foto: Kurir

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja