Najnovije vesti

Vučević: Ukupno 23 miliona dinara ove godine smo opredelili za mlade poljoprivrednike
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada posetio gazdinstvo mlade poljoprivrednice u Kisaču

Vučević: Ukupno 23 miliona dinara ove godine smo opredelili za mlade poljoprivrednike

Vesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem posetio poljoprivrednicu Maju Đurovku iz Kisača koja je dobila sredstva u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Novog Sada za 2020. godinu. Tim Programom je, između ostalih, predviđena mera podrške mladima u ruralnim područjima.

- Mi smo kroz Strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Grada Novog Sada za period 2018-2022. godine definisali sve naše okvire delovanja i ključne pravce u oblasti poljoprivrede. Ove godine smo opredelili 23 miliona dinara za mlade poljoprivrednike, a tim povodom smo danas u poseti gazdinstvu gospođe Maje Đurovke u Kisaču. Ona je uspešna u više oblasti, jer je pored poljoprivrede, posvećena nauci i diplomirani je psiholog. Hrabro je krenula sa svojom porodicom i partnerom u intenzivnije ulaganje u sektor voćarstva, koje je porodična tradicija i prati sve konkurse. Nakon uspešnog apliciranja, dobila je sredstva od preko milion dinara i predstavila nam je danas šta je kupila za taj novac, a to su prikolica za 10 tona jabuka, vučna kompozicija za palete i pumpa za navodnjavanje koja pokriva četiri hektara. Mi joj želimo puno uspeha i da nastavi da se javlja i na druge konkurse – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da se uveliko priprema budžet Grada za 2021. godinu u kojem je predviđena izgradnja prve faze kanalizacije u Kisaču.

U 2020. godini, u skladu sa uslovima Javnog poziva, 25 mladih poljoprivrednika je dobilo sredstva u ukupnom iznosu od 23 000 000 dinara, odnosno 90% od vrednosti opreme i mehanizacije za koju su podneli prijavu. Maja Đurovka zahvalila se Gradu Novom Sadu na velikoj podršci.

- Ovo je podstrek nama, mladim ljudima, da ostanemo u našoj zemlji i da još marljivije radimo. Sredstva su nam bila od pomoći već u ovoj sezoni, jer smo iskoristili prikolicu i ubrzali proces proizvodnje. Kako naš obim proizvodnje raste, tako se i potreba za novom mehanizacijom povećava, a ovaj vid pomoći olakšava sam proces i tok rada – rekla je Đurovka.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je podsetio da je ta mera realizovana u i 2019. godini kada je 20 mladih poljoprivrednika dobilo ukupno 19 miliona dinara za nabavku mehanizacije, sistema za navodnjavanje i podizanje plastenika. On je naglasio da Gradska uprava za privredu razmatra nove načine za pomoć poljoprivrednicima, posebno nakon što je usvojen novi Pravilnik o preradi sirovina na gazdinstvima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ми смо кроз Стратегију развоја пољопривреде и руралног развоја Града Новог Сада за период 2018-2022. године дефинисали све наше оквире деловања и кључне правце у области пољопривреде. Ове године смо определили 23 милиона динара за младе пољопривреднике, а тим поводом смо данас у посети газдинству госпође Маје Ђуровке у Кисачу. Она је успешна у више области, јер је поред пољопривредe, посвећена науци и дипломирани је психолог. Храбро је кренула са својом породицом и партнером у интензивније улагање у сектор воћарства, које је породична традиција и прати све конкурсе. Након успешног аплицирања, добила је средства од преко милион динара и представила нам је данас шта је купила за тај новац, а то су приколица за 10 тона јабука, вучна композиција за палете и пумпа за наводњавање која покрива четири хектара. #gradnovisad #gradonacelnikmilosvucevic #poljoprivreda #mladi #kisac

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik) on

Grad Novi Sad

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...