PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 30. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

MITROPOLIJA JAVILA TUŽNU VEST: Upokojio se MITROPOLIT AMFILOHIJE

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

MOJE GODINE S MITROPOLITOM AMFILOHIJEM Gost Usijanja dana dr Pavle Kondić: Bio mi je sve, i otac i majka, i duhovnik i staratelj

Ekskluzivni gost emisije Usijanje dana od 19.30 na Kurir televiziji bio je dr Pavle Kondić, direktor arhiva Mitropolije crnogorsko-primorske, monah koji je uz mitropolita Amfilohija bio više od dvadeset godina.

foto: Kurir

PREDSEDNIK SRBIJE UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PATRIJARHU I SPC: Molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

OTVOREN NAJVEĆI ŠOPING CENTAR NA BALKANU Vučić: Galerija je novi simbol BEOGRADA, ovo izgleda SVETSKI! (FOTO) Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju Galerije Beograd u okviru Beograda na vodi, koja će biti najveći tržni centar u regionu.

VUČIĆ O MALOM ŠENGENU: Bez PCR testova u Severnu Makedoniju i Albaniju, radimo na dogovoru! Ja ću preći samo s ličnom kartom VIDEO

Postignuti su dogovori o tri važne tačke - radne dozvole, pomoć u slučaju svih elementarnih nepogoda i vanrednih situacija i brži carinski rad da nam kamioni ne stoje na prelazima, rekao je Vučić.

foto: Beta/Nenad Petrović

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO: Čedomir Jovanović nije došao na saslušanje

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović nije se danas odazvao pozivu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu radi saslušanja u vezi sa incidentom od 18. jula kad je, kako se sumnja, teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju "Fizio centar".

NOVI KORONA SKOK, NAJNOVIJI PRESEK: Ove cifre ne slute na dobro, 1.545 novozaraženih, 5 umrlih NAJGORI BG, NS I KG

U poslednjih 24 sata u Srbiji je koronom zaraženo 1.545 ljudi a nažalost 5 pacijenata je preminulo, na respiratorima je 47 obolelih.

foto: Shutterstock, Printscreen

SRBIJA ULETELA U TAMNO LJUBIČASTU ZONU! Dramatično upozorenje profesora Kočovića: Moramo da se spremimo za DUGU BORBU sa kovidom

Treći talas u Srbiji bukti, nalazimo se na indeksu od 116, što označava broj zaraženih u prethodnih 14 dana na 100.000 stanovnika, rekao je profesor informacionih tehnologija Petar Kočović.

OSTANITE KOD KUĆE PREKO VIKENDA: Doktor Kon iznenada uputio DRAMATIČNU PORUKU građanima Beograda

Član Kriznog štaba Predrag Kon apelovao je danas na Beograđane da tokom vikenda ostanu kod kuće.

Epidemiolog je na svom Fejsbuk profilu uputio poziv stanovnicima glavnog grada da izbegavaju mesta na kojima mogu da se zaraze.

VAŽAN DOGOVOR OKO MALOG ŠENGENA Čadež: Plasman robe lakši, a kompanije konkurentije

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je dogovor koji je danas postignut na onlajn sastanku inicijative "mali Šengen" od velikog značaja za poslovnu zajednicu u regionu, a posebno podrška koju su dobili od tri lidera za intenzivan i čest dijalog između kompanija i vlada.

DOBRO POGLEDAJTE OVE NOVČANICE KAD VAM VRAĆAJU KUSUR: Među njima je najviše falsifikata, a onda slede evri u ovim banknotama

U prvih devet meseci ove godine otkriveno je 1.765 komada falsifikovanih novčanica gotovog novca, među kojima je bilo najviše novčanica od 1000, 2000 i 500 dinara, objavila je Narodna banka Srbije u Izveštaju o otkrivenim falsifikovanim novčanicama.

foto: MUP Printscreen

HOLIVUDSKA AKCIJA UKP NA NAPLATNOJ RAMPI: Obrenovčanin pao s kilo heroina i gaćama na pola koplja! PAMTIĆE GA PO OVOM BLAMU VIDEO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, zaplenili su oko kilogram heroina i uhapsili K. Lj. (28) iz Obrenovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

DA LI IH PREPOZNAJETE? IZMISLILI HODŽU I OTVORILI LAŽNI PROFIL NA FB Ovako su varali mučeni narod, kobajagi im skidali crnu magiju

Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair" nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema.

foto: MUP Srbije

UHAPŠEN ZEMUNAC DOK JE KOPAO NA NJIVI: Pravio rupu da sakrije drogu! V. T. (25) iz Zemuna uhapšen je u akciji beogradske policije koja je kod njega pronašla veću količinu droge! Kako Kurir saznaje, policija je kod V.T. otkrila 100 grama amfetamima i oko 2,5 kilograma skanka.

DRAMA NA PANČEVAČKOM MOSTU: U autobus 95 bačena otrovna materija, svi se gušili, vozač jedva zaustavio vozilo

U autobusu broj 95 na Pančevačkom mostu nepoznata osoba bacila je kesu s nepoznatom materijom, koja je izazvala gušenje kod putnika i vozača (47).

ABAZOVIĆ OTKRIO: Vlada do 8. novembra, imamo koncept i poverenje u Krivokapića da će izabrati najbolje ljude

Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade.

foto: Youtube Printscreen, Youtube Printscreen/Vijesti.me

ON JE I ZVANIČNO PRVI SLOBODNI VOĐA KLANA: Sud Vukotiću nije odredio ni jednu meru nadzora, od danas on je SLOBODAN GRAĐANIN

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije bezbednosno je interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, jedan je od retkih koji se nalazi na slobodi, a nije mu izrečena mera nadzora, obaveznog javljanja kotorskoj policiji ili oduzimanja putnih isprava.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO TURSKU I GRČKU: Posle prvog udara od 7 stepeni, usledila tri manja! Srušene čitave zgrade! (VIDEO) Zemljotres jačine 7,0 pogodio je područje oko grčkog ostrva Samos, ostrva Dodekanez i dela Turske, izveštava EMSC.

NOVI TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU: Naoružan noževima krenuo na policiju, omamili ga elektrošokovima! (VIDEO)

U 15. okrugu Pariza policija je gumenim mecima i elektrošokerom neutralizovala muškarca koji je bio naoružan noževima, nakon što je pokušao da ih napadne.

SENZACIJA U BEČU! Novak Đoković eliminisan u četvrtfinalu turnira u Austriji od anonimusa iz Italije! VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Beču, pošto je danas izgubio od 42. igrača sveta, Italijana Lorenca Sonega sa 2:6, 1:6.

OČAJNA POSLEDNJA ČETVRTINA ODVELA CRVENO-BELE U PORAZ: Zvezda propustila šansu za trijumf na strani, Himki upisao prvu pobedu Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija 83:77 u meču 6. kola Evrolige. Zvezda posle pet odigranih mečeva ima skor od dve pobede i tri poraza, dok je Himki upisao prvi trijumf od početka sezone.

POBEDIO KORONU: Ronaldo dobio negativan test, vraća se fudbalu

Italijanski mediji pišu da je fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo negativan na koronavirus i da će se uskor vratiti na teren.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track