Vučević: Izgradnja deonice brze pruge kroz Novi Sad ide sjajno, i brže nego što je najavljeno!
Foto: Grad Novi Sad

GRADONAČELNIK NOVOG SADA NAKON OBILKASKA BRZE PRUGE BEOGRAD-NOVI SAD S MINISTROM MOMIROVIĆEM

Vučević: Izgradnja deonice brze pruge kroz Novi Sad ide sjajno, i brže nego što je najavljeno!

Vesti -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastali su se u Gradskoj kući u Novom Sadu, a nakon toga obišli su radove na izgradnji brze pruge Beograd-Novi Sad u Venizelosovoj ulici, kao i stanove za pripadnike službi bezbednosti u naselju Jugovićevo.

Grad Novi Sad, Milos Vucevic
foto: Grad Novi Sad

- Izgradnja deonice brze pruge kroz Novi Sad ide sjajno, i brže nego što je najavljeno, Venizelosova ulica vraćena je u saobraćaj. Imamo obećanje od ruskih partnera da će do kraja februara i Temerinska ulica biti puštena u saobraćaj, pa će biti olakšano kretanje u ovom delu grada. Kada je reč o četvrtom mostu sa obilaznicom u Novom Sadu, postoje tri važeće ponude kineskih kompanija i očekujemo da ministarstvo brzo izađe pred Vladu sa radnom grupom koja treba da uđe u pregovore sa najboljim ponuđačem. Generalni projekat mosta je gotov, sada idemo na izradu idejnog projekta i moći ćemo vrlo brzo da obavestimo javnost o ozbiljnom napretku u realizaciji tog projekta. Što se tiče Fruškogorskog koridora, mi ćemo završiti aktivnosti oko parcelizacije, a onda nas čeka eksproprijacija kroz Petrovaradin. Dobra vest je da će se, zahvaljujući Vladi Republike Srbije i predsedniku, mnogo novca izdvojiti za vodovod i kanalizaciju, odnosno prečistače u Novom Sadu i onda konačno neće biti ispuštanja otpadnih voda u Dunav – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Grad Novi Sad, Milos Vucevic
foto: Grad Novi Sad

Prema rečima ministra Momirovića, do kraja ove godine ljudi će moći da se voze brzom prugom Beograd - Novi Sad najkvalitetnijim vozovima u Evropi.

- Građani će konačno osetiti sav konfor železničkog saobraćaja. Posle decenija ruiniranja železničke infrastrukture, mi smo uložili mnogo, da bismo uveli evropske standarde u Srbiju. Prošle nedelje smo raspisali tender za nabavku vozova, tri četvorodelne kompozicije koje će biti nabavljene polovinom ove godine. Obilaznica oko Novog Sada i Fruškogorski koridor su kapitalni nacionalni infrastrukturni projekti i može se reći da je Novi Sad u fokusu investicija Republike Srbije – izjavio je Momirović naglašavajući da se zajedničkim snagama radi na popravljanju kvaliteta života građana.

Grad Novi Sad, Milos Vucevic
foto: Grad Novi Sad

Prilikom obilaska stanova u naselju Jugovićevo gradonačelnik Vučević je rekao da Novi Sad u taj projekat trenutno investira milijardu i po dinara, pored toga što država izdvaja ogromna sredstva.

Grad Novi Sad, Milos Vucevic
foto: Grad Novi Sad

- Ulažemo u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, u blizini ćemo graditi vrtić i školu, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom. Naš cilj je da početkom aprila počne useljavanje prvih 548 stanova, a da za godinu dana 1972 stana budu useljena – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track