IZABRAN PREMIJER RUSIJE: Državna duma izglasala Mihaila Mišustina
Foto: EPA

IZABRAN PREMIJER RUSIJE: Državna duma izglasala Mihaila Mišustina

Planeta -

Državna duma Rusije danas je odobrila da Mihail Mišustin postane nov premijer Rusije.

Mišustin, koji je na funkciji vršioca dužnosti premijera, zahvalio je poslanicima na tome što su odobrili njegovu kandidaturu, koju je prethodno predložio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Za ovu odluku glasalo je 375 poslanika, a 57 je bilo uzdržano. Niko nije glasao protiv.

Ranije tokom dana, podsetimo, Mišustin se sastao i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je istakao da smatra da bi Mišustin trebalo da ponovo postane premijer, budući da je vlada, sa njim na čelu, uspela da postigne velike rezultate i to u teškim vremenima.

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin poručio je da će se 13. maja birati zamenici premijera, a da će se 14. maja razmotriti kandidature ministara.

Ovo će biti prvi put u istoriji moderne Rusije da će Državna duma učestvovati u formiranju sastava Vlade – odobriće predsednika vlade, njegove zamenike i savezne ministre.

Podsetimo, odmah nakon inauguracije predsednika Ruske Federacije 7. maja, kabinet ministara pod rukovodstvom Mišustina podneo je ostavku novom šefu države. Takva procedura predviđena je zakonom, a premijer i ministri nastavljaju da vrše svoje stare funkcije dok ne bude bila odabrana nova vlada.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track