PRAZNIK RADA: Dačić i Antić položili vence na spomenik Dimitriju Tucoviću
Foto: Tanjug

Prvi maj

PRAZNIK RADA: Dačić i Antić položili vence na spomenik Dimitriju Tucoviću

Beograd -
Bez ekonomskog razvoja zemlje nema visokog nivoa radničkih prava i važno je postići što širu saglasnost u okviru socijalnog dijaloga, naveo je ministar spoljnih poslova

BEOGRAD - U čast Međunarodnog praznika rada, na spomenik osnivaču organizovanog radničkog pokreta u Srbiji i velikom borcu za prava radnika Dimitriju Tucoviću vence su položili potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Dačić je, nakon polaganja venaca, rekao da bez ekonomskog razvoja zemlje nema visokog nivoa radničkih prava i da je važno postići što širu saglasnost u okviru socijalnog dijaloga.

On je naveo da je važno da sve mere za stabilizaciju ekonomije budu usklađene sa pravnim i socijalnim tekovinama Evropske unije.

"Važno je da se pokuša napraviti što šira saglasnost u okviru socijalnog dijaloga između sindikata, poslodavaca i vlade. To je bila politika prethodne vlade i biće i ove", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je zato praznik rada 1. maj i dalje popularan, jer je borba za radnička prava usko povezana sa ekonomskim razvojem zemlje i poručio da je siguran da će, kako zemlja bude izlazila iz krize i rasprave na tu temu biti ozbiljnije i kompetentnije, ali i sve više usklađene sa tekovinama EU.

Dačić je rekao da je borba za radnička prava i dalje aktuelna u svetu, o čemu, kako je rekao, svedoči činjenica da se današnji praznik i dalje obeležava i da su i danas aktuelne teme o kojima se govorilo pre 100 godina, jer se traži način kako da kriza ne ostavi teške posledice i po radničku klasu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track