Najnovije vesti

VESIĆ ZADOVOLJAN SLAVIJOM: Rekonstrukcija trga 1. marta 2015.
Foto: AP

Jednoglasna odluka odbornika

VESIĆ ZADOVOLJAN SLAVIJOM: Rekonstrukcija trga 1. marta 2015.

Beograd
Drago mi je što je odluka o izradi plana detaljne regulacije za Trg Slavija doneta jednoglasno na Skupštini grada Beograda. To pokazuje da kada su u pitanju velike teme i važni projekti za grad nema mesta politici, kaže gradski menadžer

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izrazio zadovoljstvo što su odbornici Skupštine grada Beograda doneli odluku o izradi plana detaljne regulacije za Trg Slavija Rekonstrukcija tog trga trebalo bi da počne 1. marta 2015. godine.

"Drago mi je što je odluka o izradi plana detaljne regulacije za Trg Slavija doneta jednoglasno na Skupštini grada Beograda. To pokazuje da kada su u pitanju velike teme i važni projekti za grad nema mesta politici", rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju.

Donošenjem ove odluke započet je postupak koji će nam omogućiti da rekonstrukcija Trga Slavija i bulevara Oslobodjenja počne 1. marta 2015. godine.

U medjuvremenu, posle donošenja ove odluke Urbanistički zavod grada Beograda pristupiće izradi plana detaljne regulacije za koji se očekuje da će biti završen za mesec dana, dodao je on. Vesić je ukazao da potom sledi zakonska procedura koja podrazumeva javni uvid i stručnu kontrolu pa se očekuje da plan detaljne regulacije bude usvojen do kraja avgusta.

Agencija za investicije i stanovanje će raspisati tender za izbor izvodjača za rekonstrukciju Trga Slavija do kraja avgusta, novac je obezbedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) tako da su stvoreni svi uslovi da Slavija konačno bude rekonstruisana u jedan od najlepših beogradskih trgova.

"Želim da istaknem da je odlukom o izradi plana detaljne regulacije za Slaviju obuhvaćen i Muzej grada Beograda koji se nalazi u Resavskoj ulici izmedju Nemanjine i Birčaninove. Izrada ovog plana će nam omogućiti da do kraja godine završimo projekat rekonstrukcije Muzeja grada Beograda. Kada završimo projekat početkom sledeće godine pokrećemo veliku donatorsku akciju za izgradnju gradskog muzeja. To će biti veliki projekat od značaja za kulturu grada”, rekao je Vesić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...