PANČEVAČKI PUT: Devojka (18) teško povređena kod poslednjeg semafora
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

PANČEVAČKI PUT: Devojka (18) teško povređena kod poslednjeg semafora

Beograd -
Zadobila povredu glave, istezanje vrata, prelom desne podlaktice i amputirana su joj tri prsta desne šake

BEOGRAD - U Beogradu su se noćas dogodile četiri saobraćajne nesreće u kojima je povređeno više osoba, a jedna devojka teško.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura navela je su dva radnika obezbeđenja ranjena sinoć, kada je pokušana krađa u Delta sitiju.

U 23.05 na Pančevačkom putu kod poslednjeg semafora dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je 18-godišnja devojka zadobila povredu glave, istezanje vrata, prelom desne podlaktice i amputirana su joj tri prsta desne šake. Ona je prevezena na reanimaciju. U istoj nesreći je 23-godišnji mladić zadobio je tupu povredu glave i razderotinu glave i nosa.

U pokušaju krađe u Delta sitiju u ulici Jurija Gagarina sinoć u 20.32 sata pljačkaš je ranio dva radnika obezbeđenja od kojih je jedan (21) zadobio ubodnu ranu grudnog koša sa leđa ispod lopatice, a drugi (20) tri ubodne radne u stomak i desnu nogu. U 19.27 sati na autoputu kod Hitne pomoći muškarac (31) je zadobio povredu istezanja vrata. U 19.36 časova na kružnom putu od Bubanj potoka ka Avali (kod motela Hiljade ruža) muškarac od 43 godine zadobio je tupu povredu levog lakta.

U 20.09 na Pančevačkom putu, na izlazu s mosta ka Pančevu, muška osoba od 45 godina zadobila je tupu povredu glave, tupu povredu vrata i tupu povredu grudnog koša. U klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarevič" pregledano je 20 pacijenata, 16 u ambulanti, a četiri su primljena u bolnicu. Hitna pomoć je noćas obavila ukupno 120 intervencija, od kojih je 21 bila na javnom mestu.

Od hroničnih bolesnika najviše su se javljali srčani bolesnici sa akutnim bolom u grudima i anginom pektoris, ali nije bilo infarkta. Smrtnost je bila nešto povećana - 12 osoba je umrlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track